102.YILDA GÜMÜŞHANE’DEN ŞEHİTLERİMİZE SEVGİLER VE FATİHALAR GÖNDERİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

102.YILDA GÜMÜŞHANE’DEN ŞEHİTLERİMİZE SEVGİLER VE FATİHALAR GÖNDERİLDİ

Giriş Tarihi: 18 Mart 2017 - 17:06

Son Güncelleme: 18 Mart 2017 - 17:11

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, Gümüşhane Atatürk Anıtı önü ve Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

ANIT ÖNÜ PROGRAMI

18 Mart 2017 Cumartesi günü Kültür Merkezi’ndeki anma programı öncesinde, Atatürk Anıtı önünde yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Gümüşhane Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, kurum müdürleri, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİ ZİYARETİ

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenin ardından Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar Gümüşhane Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne geçtiler ve burada Dernek Başkanı Cahit Erdoğan ve dernek üyeleriyle bir süre sohbet ettiler.

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE ANMA PROGRAMI

Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Gümüşhane Valili İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Gümüşhane Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programına Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, Gümüşhane Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan, kurum müdürleri, şehit aileleri, gazilerimiz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda daha sonra, günün anlam ve önemine ilişkin Gümüşhane Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ece Aydın ve İl Jandarma Komutanlığı adına Astsubay Kıdemli Çavuş Ahu Aydoğan Halvacı tarafından birer konuşma gerçekleştirdi.

Programa daha sonra Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam edildi.

Birinci olan öğrencilere ödüllerini takdim eden Vali Okay Memiş; burada yaptığı konuşmada, Çanakkale savaşının dünya tarihinde çok önemli bir yeri olan, çok sayıda şehit verilen bir savaş olduğunu belirterek, asıl hedefin Çanakkale olmadığını, İstanbul ve nihayetinde Osmanlı İmparatorluğu’nu tamamen ele geçirmek olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer komutanların, askerlerin ve şehitlerin sayesinde düşman güçlerinin bu amaçlarına ulaşamadıklarını kaydeden Vali Okay Memiş; “Bizim tarihimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi gibi nice zaferlerle doludur. En son geçtiğimiz 15 Temmuz’da içimizdeki hainlerin darbe teşebbüsüne karşı bu aziz millet hem şehit verdi, hem gazi verdi. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyen, belki de tapusunu emperyalist güçlere vermek isteyen o hainlere milletimiz fırsat vermedi. Biz milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. Ecdadımızdan aldığımız bu şevkle aziz milletimize hizmet etmek durumundayız. Sadece ecdadımızın yaptıkları övünmek yetmez. Gençlerimizi çok iyi yetiştireceğiz, bilimle, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle, nano teknolojiyle, giyilebilir teknolojiyle yetiştireceğiz. Gümüşhane’de yetişen bu gençlerimizi çağın en iyi teknolojisiyle yetiştirip geleceğe hazırlayacağız.” dedi.

Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise ikinci olan öğrencilere ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada “Çanakkale Zaferi bin yıldır bulunduğumuz bu topraklarda bize yeni bin yılın kapısını açan büyük bir zaferdir. Dünyanın en gelişmiş ordularıyla, yenilmez armada dedikleri en güçlü donanmalarıyla geldiler, hesaplarını yaptılar ama onların da hesap edemediği bazı şeyler vardı. Yarbay Mustafa Kemal’i hesap edemediler. 265 kiloluk mermiyi Allahu Ekber diyerek topun namlusuna süren Seyit Onbaşı’yı hesap edemediler. Şehit olmak için sıraya girmiş yüzbinlerce Mehmetçiği, büyük Türk milletini hesap edemediler.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa, “Bir Destandır Çanakkale” isimli tiyatro gösterisi yapıldı.

Programın ardından, davetlilere Çanakkale menüsünde yer alan hoşaf ve kuru ekmek ikram edildi.

ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, beraberindeki protokol üyeleri tarafından öğleyinden sonra da Emirler Mezarlığı’nda medfun bulunan şehitlerimiz Asteğmen Murat Akçay, Jandarma Er Murat Yıldız ve Komiser Tamer Aktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image_print

HABERLER