2018 GÜMÜŞHANE KADIRGA ŞENLİKLERİ BÖYLE GEÇTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

2018 GÜMÜŞHANE KADIRGA ŞENLİKLERİ BÖYLE GEÇTİ

Giriş Tarihi: 20 Temmuz 2018 - 21:59

Son Güncelleme: 20 Temmuz 2018 - 21:59

Türkiye’nin en önemli yaylaları arasında yer alan Gümüşhane ili Kürtün ilçesi Özkürtün Beldesi’nin Kadırga Yaylası’nda geleneksel olarak her yıl yapılmakta olan tarihi “kadırga şenliği” bu yıl 20 Temmuz 2018 Cuma günü yapıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın ve çok sayıda Gümüşhane, Trabzon ve Giresunlu vatandaşın katıldığı şenliklerde vatandaşlar doyasıya eğlendiler.

Şenlik gününün Cuma günü olması nedeniyle binlerce vatandaş Cuma namazını  Fatih Sultan Mehmet’in de namaz kıldığı dünyaca ünlü tarihi “İki minareli Kadırga açık camiinde” çimler üzerinde kıldı. Camide Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas  Cuma  vaazı verdi.

Kadırga şenliklerinde Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya birer konuşma yaptılar.

 

 

image_print

HABERLER