23 NİSAN'DA GÜMÜŞHANE VALİSİ ŞEVVAL ARAZ OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

23 NİSAN’DA GÜMÜŞHANE VALİSİ ŞEVVAL ARAZ OLDU

Giriş Tarihi: 23 Nisan 2018 - 15:52

Son Güncelleme: 23 Nisan 2018 - 15:55

Gümüşhane’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıldönümü kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Anıt alanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Anıt alanındaki tören sonrası öğrencileri makamında misafir eden Vali Okay Memiş, bir süreliğine makamını Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Şevval Araz’a bıraktı.

Türkiye’deki bütün çocukların Gümüşhane’deki bütün öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Vali Okay Memiş: “TBMM’nin yıldönümünü de kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde her ilden gelen temsilcileriyle oluşturulan TBMM emperyalist güçlere karşı bağımsız bir Türkiye’yi kurma başarısı gösterdiler. Büyük bir minnettarlık duyuyoruz. Bu uğurda hayatını kaybeden bütün şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum. Tıpkı Cumhuriyetin kurulması sırasındaki meclis gibi 2016 yılında da FETÖ’cülerin darbe girişimiyle TBMM’nin bombalanmasıyla yeniden gazi meclis unvanı kazandı. Demokrasinin en önemli argümanı insanların seçimle bir yerlere gelebilmesidir. Bu millet tıpkı kurucu meclis gibi yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm milletiyle adeta yeniden şahlandı. Büyük bir milli şuurla darbeyi atlattı” dedi.

Makam ziyaretinin ardından kutlama programına Gümüşhane Kültür Merkezi’nde devam edildi. Kültür Merkezi’ndeki tören öncesi Vali Okay Memiş beraberinde protokol üyeleriyle birlikte fuaye salonundaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resim sergisini gezdi.

Serginin gezilmesinin ardından, Gümüşhane Valiliği adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Dumlupınar İlkokulu Ortaokulu tarafından düzenlenen kutlama törenine, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Vali Yardımcı Aytaç Akgül, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın selamlama konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik tarafından verildi.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde Dumlupınar  İlkokulu  Ortaokulu Müdürü İsa Aslan  günün anlamıyla ilgili bir konuşma yaptı

Dumlupınar İlkokulu Ortaokulu öğrencileri tarafından sahneye konulan tiyatro gösterisi, halk oyunları gösterisi ve okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle program son buldu. Öğrencilerin hazırladığı zengin içerikli program izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Tören sonunda yaptığı konuşmada öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik eden Vali Okay Memiş, yöresel oyunları sergileyen halk oyunları ekibini de tebrik ederek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı başta çocuklar olmak üzere tebrik ediyorum. Bu bayramı çocuklara armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

 

 

 

image_print

HABERLER