30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladık - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladık

Giriş Tarihi: 30 Ağustos 2016 - 10:04

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 10:05

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü; Gümüşhane’de Atatürk Anıtı önündeki tören ve Valilik Makamında tebriklerin kabulüyle kutlandı.

Kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Dr. Semih Bulut, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, askeri ve mülki erkân, kurum müdürleri, gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve Jandarma Üsteğmen Güneş Eliş tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasıyla sona erdi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Dr. Semih Bulut ve Belediye Başkanı Ercan Çimen Valilik Makamında tebrikleri kabul ettiler.

Tebrikleri kabulü sırasında yaptığı değerlendirmede, Türk ordusunun dünyanın en güçlü ordularından birisi, Türk milletinin de savaşçı ve mücadeleyi bilen bir millet olduğunu ifade eden Vali Memiş; “Savaş disiplin isteyen bir iş. Ordu-millet, ordu-devlet olmak kolay bir iş değil. Bulunduğumuz coğrafya ve jeopolitik ortamda çok stratejik hareket etmek durumundayız. Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz’da FETÖ’cü bir darbeye maruz kaldı. Ama bunu kendi bünyesi içerisindeki anayasal sisteme sonuna kadar bağlı olan ezici çoğunluktaki diğer subaylarıyla, en üst rütbelisinden en alt rütbelisine kadar bu darbeye tamamıyla karşı olan emniyet teşkilatıyla, diğer kadrolarıyla, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve ferasetiyle, Sayın Başbakanımızın önderliğiyle ve özellikle 240 şehit vermiş aziz milletiyle, gazilerle beraber bu darbe girişimini bertaraf etti. Çok önemli bir hadisedir. Bunu tarih yazacak. Bunu akademisyenler çalışacak. Çok önemli bir süreç yaşadık.” dedi.

Türk ordusunda darbeye meyleden unsurların daha önce de olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş; devlet olarak bu yapının da reforme edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Yani nasıl ki sivil yönetimli kamu yönetiminde ülkemizin birçok reformları olduysa, askeri idaresinde de çok ciddi anlamda reformlara ihtiyaç var. Bu Osmanlı döneminde başladı aslında. 3. Mahmut döneminde başlayan bir reform sürecini yaşadık ve hala da devam ediyor. Demek ki hala bir takım unsurlar darbeye niyetlenebiliyorsa, bu sistemi bizim gözden geçirmemiz gerekiyor. Buna yönelik adımları da hükümetimiz atıyor. Ordu kolay yetişmiyor. Bir takım teamülleri de bozmadan bu reforma gerçekten ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

Suriye sınırındaki Cerablus kentinde yürütülen sınır ötesi operasyona da değinen Vali Memiş; “Türk ordusu, bünyesindeki virüs niteliğindeki FETÖ’cü yapılanmadan sıyrıldıkça daha milli daha yerli bir ordu oluyor. Ne kadar güçlü bir ordu yapımız var ki, çok çabuk bir şekilde toparlandı ve DAEŞ gibi, PKK’nın uzantısı olan YPG gibi terör örgütlerine karşı uluslararası kamuoyunu da arkasına alarak böyle bir operasyona başladı. Türk ordusu ve Türk milleti asla yayılmacı bir politika gütmedi. Osmanlı döneminde de olmadı. Ama biz devlet olarak kendi sınırlarımızda bir çocuğu canlı bomba yapıp da katliamlara sürükleyen unsurları görmezden gelemezdik. Her devletin tahammüllerinin bir sınırı var. O sınır aşıldığında Türk devleti müdahale edecekti ve etti de. Bu müdahale kesinlikle Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik bir müdahale değil. TSK’nın yaptığı operasyon kendi milletinin güvenliği için yaptığı bir operasyondur. Gümüşhane halkı olarak sınırlarımızın dışında operasyon yapan askerlerimizin yanındayız. Yüreğimiz onlarla beraber atıyor.” şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER