- GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Giriş Tarihi: 09 Ekim 2016 - 15:06

Son Güncelleme: 09 Ekim 2016 - 15:06

AK Parti’nin önemli isimlerinden İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Burhan Kuzu, AK Parti tarafından 17.si düzenlenen Siyaset Akademisi programı kapsamında Gümüşhane’de 8 Ekim 2016 Cumartesi günü  ‘Türkiye’de demokrasi tarihi ve güncel gelişmeler’ temalı bir ders/konuşma gerçekleştirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş,  Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,  AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, AK Parti Gümüşhane Merkez ilçe Başkanı Fahri Yalçın, AK Partili ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

Konuşmasının bir bölümünde 15 Temmuz darbe girişimindeki kararlı dik duruşuyla Türk Milletine Nobel Ödülü verilmesi gerektiğini kaydeden Burhan Kuzu şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişimi, bugüne kadar Türkiye’nin başından geçen hiçbir darbeye benzemiyor. Bunun adı anahtar teslimi darbe. ABD’ye teslim, Doğu’da Kürt devleti, sömürgeye dönüşen bir ülke olacaktık. Güçlü olsalardı çok kan dökülürdü. Bilimsel olarak tecrübem ve bilgimle söylüyorum: Türk milleti kadar tanka gidip dirsek vuran başka bir millet bulamazsınız. Bu millete nobel ödülünün verilmesi gerek. Avrupa’da, ABD’de bu olsun vatandaş evine gider yatar. Bunu planlayanlar 27 Mayıs darbesini taklit ettiler. Emir komuta zinciri yok. Bu darbelerin tamamını gördüm. Menderes’i astılar bir şey yapamadık, Özal’ı zehirlediler ama Recep Tayyip Erdoğan’ı bu millet yedirmedi. Haydi sokağa deyince ‘el mi yaman ve bey mi yaman’ a geldi ve darbeleri akamete uğradı”

 

 

 

image_print

HABERLER