AFRİKA’DAN GELİP GÜMÜŞHANE’DE PESTİL SERDİLER - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AFRİKA’DAN GELİP GÜMÜŞHANE’DE PESTİL SERDİLER

Giriş Tarihi: 20 Mart 2017 - 8:10

Son Güncelleme: 19 Mart 2017 - 19:09

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO)  tarafından yürütülen  “Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’’ isimli UR-GE projesi kapsamında projeye dahil olan firmalar Lübnan, Bosna Hersek, Güney Afrika ve Fildişi Sahillerinden  gelen alım heyetini ağırladı.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ‘’Gümüşhane Pestil ve Köme İle Dünyaya Açılıyor’’ isimli UR-GE projesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde Lübnan, Bosna Hersek, Güney Afrika ve Fildişi Sahillerinden oluşan 8 kişilik alım heyetini 3 gün  boyunca şehrimizde ağırlayarak firmalarını tanıtan Gümüşhaneli pestil köme üreticilerimiz, alım heyetiyle (B2B) olarak adlandırılan  ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Proje kapsamında  4 farklı ülkeden  8 kişi ile oluşan alım heyetini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden   Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay yapılan ziyaretin verimli ve olumlu geçtiğini söyledi. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi  olarak yabancı alım heyetine şehrimize  yaptıkları bu güzel ziyaret ve ilgileri  için teşekkür eden başkan Akçay: “Alım heyetimizde bulunan misafirlerimiz projemizde yer alan üretici firmalarımızı  üç gün boyunca gezerek gerek ürünlerimizi gerekse firmalarımızı daha iyi  tanıma imkanı buldular. Hatta bazı misafirlerimiz kendi elleri ile pestil serdi, paketledi, pestil çıkarma işlemi yaptı. Heyetimizdeki bazı misafirlerimiz üretimin her aşamasını görmekle kalmadı direkt olarak üretime katılarak nasıl emek gerektiren bir ürün olduğunu hissettiler. Kısacası ülkelerine ürünlerin üretilirken hangi aşamalardan oluştuğunu yaşayarak görmüş ve tatmış oldular.”

‘’FİRMALARINIZ ÇOK TEMİZ VE ŞEFFAF’’

“Alım heyetimizdeki misafirlerimiz gezdikleri firmalarımızın şeffaf bir şekilde kendilerine üretimin her aşamasını ve tüm üretim evrelerini göstermelerinden  çok etkilendiklerini söylediler. Firmalarımız  gelen heyetimiz üzerinde çok güzel bir algı oluşturdu. Buradan hepsine bu özverili misafirperverlikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası  olarak hazırladığımız bu projede  firmalarımıza elimizden gelen tüm desteği veriyor ve vermeye de  devam edeceğiz. Gümüşhaneli bir pestil köme firmamızın ürettiği ürünleri ulusal pazarlarda görmek bizim en güzel gururumuz ve mutluluğumuz olacaktır. Umuyorum ki alım heyetimiz ve firmalarımız arasında oluşan  bu güzel dostluklar ticari dostluklara dönüşecek ve ürünlerimiz  gün geçtikçe dünya pazarındaki hak ettiği yerini alacaktır.’’dedi.

(Kaynak: Gümüşhane TSO Basın Birimi)

 

 

image_print

HABERLER