AK PARTİ, BELEDİYELERE DEVRİM GİBİ YENİLİKLER HAZIRLIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AK PARTİ, BELEDİYELERE DEVRİM GİBİ YENİLİKLER HAZIRLIYOR

Giriş Tarihi: 03 Mart 2018 - 11:15

Son Güncelleme: 03 Mart 2018 - 11:15

*Belediyelerin şeffaflaştırılması için imar ve ihalelere ilişkin toplantıların sanal ortamda canlı yayımlanması gündemde.

AK Parti’nin 2019 yılında uygulanmaya başlanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyum düzenlemelerini hazırlamak için oluşturduğu 5 komisyon, çalışmalarını sürdürüyor.

Bu komisyonların yaptıklarını değerlendirmek üzere oluşturulan üst komisyon ise geçtiğimiz gün toplandı. Başkanlar toplantıda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları yürüten komisyon kapsamlı bir çalışma yaptı. Komisyon daha önce büyükşehir dışında kalan illerin bütün şehre dönüştürülmesi için de çalışma yapmış ve ancak gelecek pakette bu düzenlemenin yer almaması benimsenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda bu çalışmalar bir kez daha masaya yatırılıp düzenlemeler netleştirilecek.

Paketteki en önemli düzenleme belediyelerin İmar, bütçe, ihale gibi faaliyetlerinin daha sıkı denetlenmesine ilişkin mekanizmalar oluşturulacak. Mevcut denetim mekanizmalarının çoğaltılması, ara kademeler eklenmesi de gündemde.

Düzenlemelerin esas hedefi belediyelerin şeffaflaşmasını sağlamak. Bunun da ‘dijital şeffaflık’ ile hayata geçirilmesi planlanıyor. Sisteme göre imar kararlarının alındığı toplantılar ile belediye ihalelerinin kamuya açık yapılması gündemde. Toplantıların internet ortamında canlı yayımlanması, isteyenin takibine açık olması düşünülüyor.

Belediyelerde başkanlık ve meclis başkanlıklarının da ayrılması planlanıyor.

(Kaynak: Milat gazetesi)

Kaynak linki: http://www.milatgazetesi.com/politika/ak-parti-den-devrim-gibi-kararlar-h136145.html

 

image_print

HABERLER