AKÇAKALE, MESCİTLİ VE TEKKE KÖYLERİNİN İL MERKEZİNE MUTLAKA BAĞLANMASI GEREKİR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AKÇAKALE, MESCİTLİ VE TEKKE KÖYLERİNİN İL MERKEZİNE MUTLAKA BAĞLANMASI GEREKİR

Giriş Tarihi: 26 Aralık 2017 - 21:43

Son Güncelleme: 26 Aralık 2017 - 21:43

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; 26 Aralık 2017 Salı günü merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya gelerek muhtarları dinledi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Yardımcımız Ali Arıkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan da hazır bulundu.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada devletin verdikçe kazanacağının altını çizerek: “İlimiz vakfına gelen miktar çok az. Bunu artırmamız gerek. Devlet verdikçe kazanır. Devlet fakire yardımda tasarruf etmez” dedi.

İl genelindeki köylerde evleri oturulamayacak düzeyde olan, maddi durumu zayıf olan vatandaşların tespit edilmesi talimatını veren Vali Memiş; bu durumda olan ve bugüne kadar ulaşılamayan vatandaşlarının evlerinin yapılması için malzeme yardımında bulunulmasını isteyerek: “Bu devirde bu evde nasıl duruyor diyeceğiniz kişiler varsa onların evlerini devlet olarak biz yapalım. Bu kapıya gelen insanlar geri dönmesin” dedi.

Konuşmasını Türkiye’nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla gönül coğrafyasında yer alan ülkelerde yaptığı başarılı çalışmalardan örnekler aktararak tamamlayan Vali Okay Memiş Yağmurdere-Çatak bağlantı yolunun bu yıl asfalt yapılacağını söyledi. Akçakale, Mescitli ve Tekke köylerinin il merkezine mutlaka bağlanması gerektiğin ifade ederek, devam eden diğer yatırımlardan bahsettikten sonra muhtarların taleplerini dinledi.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ise muhtarlığın çok önemli bir kurum olduğunu vurgulayarak, son çıkan KHK ile elde edilen yeni kazanımları anlattı. Muhtarlık görevinin kanuni, vicdani ve uhrevi boyutu olduğunu kaydeden Demir, muhtarların neredeyse tamamının kalp hastası olduğunu, şimdi de eşlerinin kalp hastası olmaya başladığına dikkat çekerek, “Zor bir iş yapıyoruz ve önemli bir görevimiz var” değerlendirmesinde bulundu.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER