AKÇAY SORDU: “DİĞER İLLER NEDEN GÜMÜŞHANE’YE TEKLİF YOLLAMIYOR” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

AKÇAY SORDU: “DİĞER İLLER NEDEN GÜMÜŞHANE’YE TEKLİF YOLLAMIYOR”

Giriş Tarihi: 26 Aralık 2017 - 13:26

Son Güncelleme: 26 Aralık 2017 - 13:26

Gümüşhane GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane esnaf, sanatkar ve üreticilerine rağmen dış illere teklif verilmesi ile ilgili geniş bir açıklama yaptı.

Başkan Akçay’ın açıklaması şöyledir.

“Gümüşhane’nin   gelişmesinde   önemli hizmetler ve güzel  yatırımların yapıldığını belirten  Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay; ‘Gümüşhane  bir sevdadır. Selam olsun sevenlere. Yaşadığımız bu şehre mensubiyet duyan hizmet eden  herkesin ise başımızın üstünde yeri var ‘ dedi.

Şehrimizde kıt kaynaklarla önemli işler yapıldığını vurgulayan   GTSO Başkanı Akçay, İlimize yapılmış ve daha da  yapılması planlanan  güzel yatırımların, bazı  kamu kurum  ve kuruluşlarımız tarafından yapılan  yanlış uygulamalar ile gölgede bırakılmasının doğru olmadığını belirtti.

İŞBİRLİĞİ, DİYALOG VE İSTİŞAREDE   YETERLİ DEĞİLİZ’

Gümüşhane’nin kalkınması ve gelişmesi amacıyla  çok güzel yatırımlar yapıldığını ancak yapılacak çok daha işleri olduğunu vurgulayan. Başkan Akçay; ‘’ Şehrimizde yaşanan  bu güzel gelişmelere rağmen ancak hala kurumlar arası diyalog ve istişarede yeterli olmadığımızı üzülerek söylemek zorundayım. Gümüşhane esnaf ve tüccarını  sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını  yok sayarak bu şehre hizmet ettiklerini düşünenler sadece kendilerine hizmet   etmiş olurlar. Böyle bir hakkınızda yoktur.

Kamu kurum ve kuruluşlarımız mal ve hizmet  alımlarında öncelikli olarak Gümüşhane esnafını, sanatkarını ve üreticisini  tercih etmeleri  gerekir. Gümüşhane’de mevcut olan yapılabilme imkanı olan bir ürün ve ya hizmeti bahane üretmeden ilimizden karşılanmasına öncelik verilmesini bekliyoruz. Biz bu konuyu her dönem ve her zaman dile getirmemize rağmen halen beklenen  sonucu  alabilmiş değiliz. Mal ve Hizmet alımlarında il dışından teklif istenilmesine de şiddetle karşıyız. İstisnalar hariç ilimizde her sektörde rekabetçi fiyatlar oluşmuştur. Firmalarımızda yeterlidir.

Büyük bir heyecanla  koşarak ilimize hizmet eden  Valimiz  Sayın Okay Memiş’te  göreve geldiği ilk günden itibaren bu söylemimizi destekleyerek  şehrimizde hizmet veren  kamu kurumlarının il dışından  mal  ve hizmet tedarik etmesinin doğru olmadığını, bu şehrin kaynaklarının yine bu şehirde kalması gerektiğini farklı platformlarda sürekli  dile getirdi. Ancak yaptığımız istişareler ortak toplantılar ve okuduğumuz haberlerden görüyoruz ki hala şehrimizdeki faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluşlar mal   ürün ve hizmet alımlarını şehrimizden karşılamayarak il dışından alımlar yapıyor. Peki diğer iller neden bize teklif yollamıyor. Esnaf ve tüccarımız kurumların ihtiyaç duyduğu ürünlerin hepsini yapacak veya temin edecek durumdadır. Kamu menfaati argümanına sığınanlar, bu millete maliyetlerine ve ne katkı verdiklerine baksınlar. Yeterli olmadıklarını görecekler.

HER KURUM BU ŞEHRİN TALEPLERİNE KULAK VERMELİ

İlimiz merkezde günlük yayın yapan 4 günlük 1 adette haftalık gazetemiz var. Ancak görüyoruz ki  kamu kurumlarımız bu gazeteleri okumuyor ve şehrimizin taleplerini yeterince duyarlı davranmıyor. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ilk olarak şehrimizde yayınlanan gazetelere abone  olarak bütün gazetelerden kurumlarında ve servislerinde ihtiyaç olduğu sayıda almalıdır  ve  bu gazeteler ile yakından  diyalog içerisinde bulunmalıdır. Bir şehirdeki gazeteleri okumayarak o şehrin gündemine taleplerine  duyarsız kalarak hizmet vermeye çalışan  kuruluşların hizmet yeterliliğinden de endişe duyarım. Kurumlarımızı şehrimizin taleplerine daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Köy ve mahalle muhtarlarımızla STK ve meslek odalarımızda şehrimizdeki gazeteleri okumalı ve ilimizi hep birlikte takip etmeliyiz. Herkes yüksek Gümüşhane mensubiyeti duymalıdır.’’ şeklinde konuştu.

(Kaynak: Gümüşhane GTSO basın birimi – 26.12.2017)

 

image_print

HABERLER