ALLAH'A ŞÜKÜR. KUR'AN'A EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ALLAH’A ŞÜKÜR. KUR’AN’A EV SAHİPLİĞİ YAPAN BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR

Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2017 - 21:25

Son Güncelleme: 24 Mayıs 2017 - 21:25

*62 ülkeden Gelip Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Kur’an okudular

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Ankara Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Finali”ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada böylesine anlamlı bir program vesilesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yıl beşincisi düzenlenen bu yarışmanın giderek çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğine inandığını kaydetti.

Uluslararası Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması için 62 farklı ülkeden gelen tüm misafirlere “hoş geldiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hafızlık, hak müsabakası ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmalarına katılarak dereceye giren tüm kardeşlerimi gönülden kutluyor, tebrik ediyorum. Bu güzel faaliyetin düzenlenmesinde emeği, katkısı, alın teri olan herkese huzurlarınızda şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Elbette en büyük takdir ve teşekkürü davudi sesleriyle kalplerimizi ve kulaklarımızı mest eden karilerimizi özellikle tebrik ediyorum, çünkü bunu onlar hak ediyorlar” dedi.

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ RUHLARINA SUNULAN BU KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu buluşmanın bir anlamlı özelliğinin daha olduğunu belirterek, 15 Temmuz şehitlerinin aziz ruhlarına ithafen sundukları Kur’an-ı Kerim ziyafeti için de teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin “Gazi” bir külliye olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zira bu Külliye gazi bir Külliye, bunun çevresinde 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Rabbimiz Müzzemmil Suresi’nde bize mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’i tertil üzere okumamızı emrediyor. Tertil ile okumak, tecvitle, sarih kıraatle, her harfin edasının, nazmının ve manasının hakkını vere vere okumak demektir. Kur’an-ı Kerim’in hüsnüniyetle, temiz kalp ve temiz ağızla, hepsinden önemlisi kemali hürmet ve edeple tilavet edilmesi gerekir. Allah’ın insana bir lütfu ve ikramı olan güzel ses, en çok da Kur’an-ı Kerim’e yakışır. Bunun için Fahri Kainat Efendimiz, Kuran’ı seslerinizle güzelleştiriniz, çünkü güzel ses Kuran’ın güzelliğini daha da arttırır buyuruyor” diye konuştu.

“KURAN’LA RABITAMIZI HER DAİM GÜÇLÜ TUTMALIYIZ”

Asırlardır Müslümanların, bir taraftan Kur’an-ı Kerim’i anlamanın, kavramanın, hayatlarına tatbik etmenin diğer taraftan da onu en güzel şekilde okumanın gayreti içinde olduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize düşen, bitmez tükenmez bir ilim, hikmet ve saadet kaynağı olan Kuran’la rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır. Bir Müslüman olarak vazifemiz, günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan örselenen ruhlarımızı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle tedavi etmektir. Bu tür faaliyetlerin nefsimizi sığaya çekmek ve Kuran’la bağımızı perçinlemek için çok kıymetli birer fırsat olduğunu düşünüyorum. Rabbim hepimize Kuran’la yaşamayı, onun nuruyla aydınlanmayı, son nefesimizi yine Kuran’la vermeyi nasip etsin” diyerek dua etti.

“RAMAZAN-I ŞERİF’İNİZ ŞİMDİDEN MÜBAREK OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Tabi burada bazı alışkanlıklarımız var, bunları da aşmamız gerekiyor. Malum o da, yani Kur’an-ı Kerim’i sadece evimizin, odamızın duvarlarına asmak için mi bulunduracağız, yoksa az önce de ifade edildiği gibi hem güzel okumak, hem anlamak, bunlarla beraber mi yaşayacağız. Onun için Akif merhumun ifade ettiği gibi: “İnmemiştir Kuran, bunu hakkıyla bilin, ne mezarda okunmak, ne de fal bakmak için.” Olaya buradan yaklaşacağız, dolayısıyla onu anlamak inanıyorum ki bizim hayatımızı daha da zenginleştirecektir. Ben bu düşüncelerle yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyor, dereceye giren kardeşlerimi gönülden kutluyorum. 15 Temmuz gecesi şahadete şehadete yürüyen kardeşlerimiz başta olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve inancımız için can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mukaddes değerlerimiz uğruna canını hiçe sayan ve yaralanan gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Kuran ayı, evet, geldi, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu edebi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifle inşallah müşerref olmak üzereyiz. Dolayısıyla bu mağfiret ayının şimdiden mübarek olmasını diliyor.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

 

2017-05-24-kuran-11

2017-05-24-kuran-01

2017-05-24-kuran-17

2017-05-24-kuran-09

2017-05-24-kuran-21

 

image_print

HABERLER