ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE ÇİNLİ KADIN - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE ÇİNLİ KADIN

Giriş Tarihi: 13 Şubat 2017 - 8:00

Son Güncelleme: 12 Şubat 2017 - 22:13

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalaması ile “6771 SAYILI TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”un halk oyuna sunulacağı tarih de belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu, referandum tarihini 16 Nisan 2017 Pazar olarak açıkladı.

Anayasa değişikliği; Türk milleti ve Türk devleti için çok önemli ve kaderî bir değişiklik olacaktır.

Özellikle “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile devlet bürokrasisi ağır işleyen yapısından kurtulacak, millete hizmet daha seri bir şekilde gelecektir.

Öncelikle; Devletimiz için hayati öneme haiz olan bu yeni sistemin 16 Nisan tarihinde milletimiz tarafından “EVET” denilerek kabul edilmesi ile şahlanarak büyüyen yeni bir Türkiye ortaya çıkacaktır.

Anayasalar bir hukuk metinleridir. İçeriğinden imlasına kadar her şey hukuk kuralları içinde hazırlanır ve yazılır. Onun için yeni anayasa değişikliğini de elbette ki en iyi okuyup, anlatacak kişiler hukukçular ve siyasetçilerdir. Ama, Anadolu insanı “ariftir.” Bazen, o hukuk metinlerinde yazılı olanı okumadan da anlar.

Basiretli ve arif olan Anadolu insanı daha referandum günü gelmeden kararını çoktan vermiştir. Bu referanduma Anadolu “EVET” diyecektir.

NEDEN Mİ?

ÇÜNKÜ:

Anadolu’nun çok sevdiği bir evladı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu anayasa değişikliğinin de mimarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu anayasaya “Evet” diyorsa, Anadolu da EVET diyecektir. Anadolu insanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı böyle sever ve ona böyle güvenir.

Anadolu insanının bu referandumda “EVET” demesini gerektiren ikinci ölçü ise; Bu millete düşman olanların hemen hemen hepsinin “HAYIR” demesidir.

PKK, FETÖ başta olmak üzere iç ve dış bütün şer güçlerin “HAYIR” dediği yere Anadolu insanı elbette “EVET” diyecektir. Onun için anayasa değişikliğinin içinde “şu varmış, bu yokmuş çok da önemli değildir”, Önemli olan düşmana bakıp yön tayin etmektir. İmam-ı Şafi Hazretleri şöyle diyor Düşman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür”. Olay bu kadar basittir…

Anadolu insanının pusulası ve ölçüsü bellidir. Bugün şer güçlerin zehirli okları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun rehberliğinde hazırlanan “Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine” yönelmiştir. O zaman, bizim safımız bellidir. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkomutanı Sayın Erdoğan’ın yanındayız. Onun gösterdiği hedef bizim için  ana hedeftir. O’nun beğendiği yeni sistemi biz de beğeniyor ve “EVET” diyoruz.

GELELİM ÇİNLİ KÖYLÜ KADININ HİKÂYESİNE:

Çin’de bir köye ilk defa araba yolu yapılır. Köye araba gelecektir. Yaşlı bir Çinli kadına; köylerine araba geleceği anlatılır. Araba ile 30 günde gittiği yere bir günde gideceği söylenir. Kadın bu sözleri dinler ama memnun olmaz. Üzgündür. Neden üzgün olduğunu sorduklarında ise şu cevabı verir: “Benim otuz günde gittiğim yere bu araba beni bir günde götürürse, ben geri kalan 29 gün boyunca ne iş yapacağım!…”

“Bugüne kadar 30 yılda yapılanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bir yılda yapılacak” sözünü duyan HAYIRCI kesim de Çinli kadın gibi kara kara düşünmeye başladı: “Geri kalan 29 yıl biz ne iş yapacağız!..”

Eğer eski sistem devam ederse; bu hayırcı zihniyetin ne yapacağı belli: 1960 -2000’li yıllar arasındaki gazetelere bir göz atmanız yeterli. “Milletvekili kavgaları, koalisyonlar, aylarca kurulamayan hükümetler, Ortalama iki yılda bir yenilenen seçimler, Çalışmayan bürokrasi… Cumhurbaşkanı Başbakan kavgaları, Canı sıkılanın sık sık ihtilal yaptığı bir Türkiye, paramızın değeri ile sık sık oynamalar, temeli atılan tesislerin 30 – 40 yılda bitirilememesi, milletin namazı ile, başörtüsü ile uğraşmalar, İMF’ye borçlanmalar, ABD başkanlarının önünde el bağlamalar… ve daha neler neler…”  

Yeni “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile devlete yeni bir can gelecek, yeni bir kan gelecektir. Devlet kurumları hantallıktan kurtulacak, hem devlet, hem millet hız kazanacaktır.

Evet; yeni sistemle Allah’ın izni ile 10 yıllık işler bir ayda yapılacak, 30 yıllık işler bir yılda bitirilecek, milletin hizmet susamışlığı çok kısa zamanda bitecektir.

Yeni sistemle; “Devlet orkestrası” tam bir uyum içinde çalışacaktır. Orkestraların uyumundaki en önemli olay  tek şeflerinin olmasıdır. İki ayrı şefin idare ettiği orkestra yoktur. Başarının sırrı budur.

Anadolu kararını verdi…

Allah’ın izni ile yeni Türkiye, dünya ufkuna bir yıldız gibi doğacaktır.

Bu önemli tarihi olayda herkes yerini almalıdır. Herkes net tavrını ortaya koymalıdır.

Referanduma, Yeni Türkiye’ye; Devletimizin bekası için, Milletimizin bekası için “EVET” diyoruz.

16 Nisan’a selam olsun.

Hoş geldin Yeni Türkiye…

 

image_print

HABERLER