BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK GÜMÜŞHANE’DE KODLAMA ŞENLİĞİNE KATILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK GÜMÜŞHANE’DE KODLAMA ŞENLİĞİNE KATILDI

Giriş Tarihi: 06 Haziran 2018 - 0:13

Son Güncelleme: 06 Haziran 2018 - 1:53

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 5 Mayıs 2018 Salı günü bir günlük ziyaret amaçlı geldiği Gümüşhane’de 2. Kodlama ve Robotik şenliğine katıldı.

Gümüşhane merkez Aydın Doğan Spor Salonu’nda yapılan ve Gümüşhane ve ilçelerindeki KODLAMA atölyesi olan okulların tümünün reyon açtığı şenlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Şunları söyledi:

“Bu çağ, yazılım üzerine kurulmuş bir çağ. Artık yazılımın girmediği alan yok. Evde ders çalışırken de yazılımı kullanıyorsunuz, sahada futbol oynarken de yazılımı kullanıyorsunuz veya bilgisayarda oyun oynarken de yazılımı kullanıyorsunuz. Yazılım demek, kodlama demektir. Kodları birleştirerek bir yazılımı elde ediyorsunuz. İşte kodlamayı bilmeyenlerin gelecekte söz sahibi olması mümkün değil. Gümüşkod uygulamasıyla bunun Gümüşhane’de çok güçlü temellerini atıyoruz. Bütün problemlerin çözüm yöntemi bellidir, analitik düşüneceksiniz, sebep sonuç ilişkisi kuracaksınız, verilenlerle istenenler arasında bağ kuracaksınız, sonra da problemi çözmüş olacaksınız. Şu anda biz Gümüşkod uygulamasıyla bunun Gümüşhane’de çok güçlü temellerini atıyoruz. Kodlamayı öğrenen gençlerin hayatta başarısız olması mümkün değil. Hiçbir başarının tesadüfi olmadığını bilmek zorundayız. Hiçbir başarı tesadüfi değildir, onun için başarının efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekiyor, yani çok çalışmak, çok uğraşmak gerekiyor, asla yarım bırakmamak, yarı yolda terk etmemek gerekiyor. İşi sonuna kadar takip etmek ve kovalamak gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman göreceksiniz ki başarı sizi peşinizden kovalar. O zaman başarı size kendisi gelir, yeter ki çalışalım, gayret edelim, ayran gönüllü olmayalım, her şeyi sonuna kadar devam ettirelim. Bunu başarırsak, hele hele kodlama, yazılım alanında kararlı, sabırlı ve inançlı olursak çok güzel bir gelecek sizleri bekliyor. Bundan dolayı sizlere, özellikle çalışma konusunda ‘Aman ha yorulmayın, aman ha gevşemeyin’ diyorum. Bunu yapacağınıza inanıyorum. Gümüşhane’mizin çocukları zekidir, eğer zeka çalışkanlıkla birleşirse o zaman başarı gelir” ifadelerini kullandı.

Törene katılan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ve Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da şenlikte birer açılış ve selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve protokol üyeleri şenlik kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ve kodlama öğretmenlerine belge ve hediyelerini takdim edip şenlik sergisini gezdiler.

 

image_print

HABERLER