BAŞBAKAN YILDIRIM; BAYBURT-GÜMÜŞHANE HAVALİMANININ TEMELİNİ ATTI

*Temeli bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan Bayburt- Gümüşhane havalimanı Gümüşhane’nin Köse ilçesinin Salyazı köyü sınırları içinde yer alıyor. Havalimanının Gümüşhane’ye mesafesi 51, Bayburt’a ise 42 kilometre.

Başbakan Binali Yıldırım; 13 Haziran 2018 Çarşamba günü Gümüşhane Atatürk caddesinde yaptığı mitingin ardından  ilçesinin Salyazı köyüne giderek Bayburt-Gümüşhane  havalimanının temelini attı.

Başbakan Yıldırım temel atma töreninde şunları söyledi:

“Bayburt- Gümüşhane havaalanının 2 milyon yıllık kapasitesi olacak. 2 milyon insan gelecek. Bayburt’u, Gümüşhane’yi, Erzincan’ı, Giresun’u üst üste koy ancak 2 milyon eder. Onun için büyük bir havalimanı yapıyoruz. Toplam maliyeti 310 trilyon. Helali hoş olsun. İnşallah 2020’de havalimanımızı açmış olacağız, artık buraya uçakla geleceğiz. Gümüşhaneliler, Salyazılılar, Bayburtlular, gurbetçi hemşehrilerimiz, turistler artık yol çilesi çekmeyecek. Dünyanın 4 bir yanından uçakla buralara gelebilecekler. Havalimanımız Bayburt’a, Gümüşhane’ye ülkemize hayırlı olsun. Böyle önemli bir eseri sizler kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek isterim. AK Parti’nin doğudan batıya, kuzeyden güneye, yurdun her köşesinde hizmeti var, izi var, mührü var. Haritaya baktığınızda bütün şehirlerde AK Partiyi görürsünüz, ay yıldızlı Türk bayrağını görürsünüz. 16 yıllık kalıcı eserleri görürsünüz. Bütün şehirlerimizi hizmet konusunda hep bir gördük. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirinden ayırmadık. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük. Eserlerimizi 81 ilimizde birer birer hayata geçiyoruz. 15 yılda dağ gibi sorunları, dağ gibi eserlere hizmetlere dönüştük. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmadık. Türkiye’yi bölünmüş yollarla, havaalanlarıyla, modern demir yollarıyla, köprülerle, tünellerle donatacağız dedik, hamdolsun verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik”