BAŞBAKAN YILDIRIM; GÜMÜŞHANE – TRABZON DEMİRYOLU TÜNELLERİNİN UZUNLUĞUNU AÇIKLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞBAKAN YILDIRIM; GÜMÜŞHANE – TRABZON DEMİRYOLU TÜNELLERİNİN UZUNLUĞUNU AÇIKLADI

Giriş Tarihi: 11 Kasım 2016 - 22:28

Son Güncelleme: 11 Kasım 2016 - 22:28

Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise 4. en uzun tüneli olan Ovit Tüneli’nde “Işık Göründü Töreni”ne katılmak üzere 11 Kasım 2016 Cuma günü Trabzon’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon’da halka hitap etti.

Başbakan Yıldırım, Trabzonlulara yaptığı konuşmada bir müjde olarak Erzincan –Trabzon demiryolu ile ilgili de bilgiler verdi.

Başbakan YIldırım’ın verdiği bilgiye göre Erzincan – Trabzon Demiryolu’nun Gümüşhane – Trabzon arsında her biri 23 km uzunluğunda olan iki tünel bulunuyor.

Başbakan Yıldırım  Erzincan- Trabzon Demiryolu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Biliyorsunuz Trabzon – Erzincan demiryolu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Onun vasiyetini ondan sonra gelen partisi maalesef unutmuştur. Hiçbir şey yapmamıştır. Şimdi Trabzon-Erzincan demiryolunu da İnşallah 2023’e kadar biz yapacağız, biz başlatacağız. Hayırlı olsun. 2023 unutmayın, 2023’ü takip edin. Dünyanın en zor projelerinden biri. iki tane tünel var. Her biri 23 kilometre. 23 kilometre gidiş, 23 kilometre geliş. Zigana’nın altından giriyor, Gümüşhane’den çıkıyor. Zor. Zor diye bırakıp kaçacak halimiz var mı? Öyle bir göz var mı bende? Yok. O halde, zor olan hemen yapılır, imkansız olan biraz zaman alır. AK Parti iktidarı böyle çalışıyor.”

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN ERZİNCAN- GÜMÜŞHANE- TRABZON DEMİRYOLU MÜJDESİNİ VERDİĞİ TRABZON KONUŞMASI

 

 

image_print

HABERLER