BAŞBAKAN YILDIRIM, YARIN TORUL’DA ZİGANA TÜNELİ’NİN TEMELİNİ ATACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞBAKAN YILDIRIM, YARIN TORUL’DA ZİGANA TÜNELİ’NİN TEMELİNİ ATACAK

Giriş Tarihi: 16 Mart 2017 - 13:45

Son Güncelleme: 16 Mart 2017 - 13:45

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; Başbakan Binali Yıldırım’ın 17 Mart 2017 Cuma günü gerçekleştireceği Gümüşhane programı ile ilgili olarak Gümüşhane’de yayın yapan Gümüşhane Olay gazetesine açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in verdiği bilgilerden bir bölümü de Yeni Zigana Tüneli’nin temel atma programı ile ilgiliydi.

Bu konuda Vali Okay Memiş’in açıklaması şöyledir: “Cuma günü mitingden önce yani öğleden önce Zigana Tünelinin temel atma törenini yapacağız. Orada açılış merasiminden sonra belki işçilerle bir yemek yenilecek.  Daha sonra Gümüşhane’ye geleceğiz. Miting öncesi ve miting sonrası,  bir valilik ziyareti, belki belediye ziyareti olacak. Saat 14.00 gibi referandum için bir miting yapacak Sayın Başbakanımız. Akabinde de yine aynı gün saat 16.00 da Bayburt’ta başka bir miting programı var. Buradan da Bayburt’a geçecekler”

*********

Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ise en uzun birinci tüneli olacak olacak olan Zigana Tüneli’nin giriş ağzı Gümüşhane’nin Torul İlçesinin köstere köyü sınırları içinde yer alıyor.

Başbakan Yıldırım da temel atma törenini Zigana Tüneli’nin Torul ilçe sınırları içinde yer alan giriş bölgesinde gerçekleştirmiş olacak.

Zigana Tüneli Hakkında Bilgi:

Gümüşhane – Trabzon karayolu üzerinde, yapım inşasına başlanmış olan dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun tüneli olacak.

14,5 kilometrelik çift tünelinin yaklaşık 5 km’si kazıldı. Tünelin Gümüşhane yönünde yapımına 2016 Nisan ayında, Trabzon yönünde ise 2016  Ağustos ayında başlandı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkisi ile Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Başarköy mevkisi arasında yapılan  14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa edilecek.

 

image_print

HABERLER