BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN SAİD-İ NURSİ VURGUSU

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’İN 8 HAZİRAN 2018 BİTLİS MİTİNGİ KONUŞMASI

*Sen Nurs Köyünün ismini değiştirebilirsin, ama bu milletin gönlünden Said-i Nursi sevgisini çıkarabilir misin? 

…Bitlis’ten selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum.

Bitlisliler, size milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim.

Bitlis, Ulu Caminin yanındaki bu meydandan bu coşkuyu 24 Haziran’a taşıyacak mıyız? Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda rekor oyla cumhurbaşkanı yapacak mıyız? AK kadroları güçlü şekilde Meclis’e gönderecek miyiz? Bitlis üçte üç diyor mu? Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için durmak yok… Durmak yok… Durmak yok… Cumhur ittifakına Türkiye için evet demeye hazır mısınız? Vakit Bitlis vakti diyor muyuz? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Allah sizden razı olsun. Bitlis, işi bitirmiş Bitlis. Bugün bir başka güzel Bitlis.

Değerli kardeşlerim; Bitlis ilim irfan yuvasıdır, medreseleriyle ünlüdür, köklü ilim geleneğine sahiptir. Peki, böyle bir şehirde üniversite ne zaman kuruldu? 2007’de. Hangi dönemde? Hangi Hükümette? Bu örneği niye veriyorum biliyor musun? AK Parti’den önce Türkiye’nin halini anlatayım diye söylüyorum. AK Parti öncesi bu ülkeyi yönetenlerin millete hizmet etmek gibi bir dertleri yoktu. Tarihi Bitlis’in girişinden çıkışına kadar 1 kilometre 800 metre, 1800 metre yolu vardı. Şimdi Bitlis’in iki tüneli, çevre yolu var mı? Rahva’ya bölünmüş yolu var mı? Tatvan’a bölünmüş yolu var mı? Norşin’e bölünmüş yolu var mı? Muş’a bölünmüş yolu var mı? Mutki’ye yolu var mı? Bitlis’ten Baykan’a dereleri, ırmakları, dağları delip yol yapıyor muyuz? Onlar millete hizmet yerine milletle kavga ettiler, kavga, hep kavga ettiler. Milletin diniyle, diyanetiyle, kılığıyla-kıyafetiyle uğraştılar, benim hanım kardeşlerimin başörtüsüyle uğraştılar. Hizmet götürmek yerine köylerin, beldelerin, ilçelerin, şehirlerin isimlerini değiştirdiler. Sen Nurs Köyünün ismini değiştirebilirsin, ama bu milletin gönlünden Saidi Nursi sevgisini çıkarabilir misin? Norşin’i Güroymak yaptın da başın göğe mi değdi? Bunlarla uğraşacağına memlekete eser bırak eser. Adam odur ki bıraka bu dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.

Gençler, şüpheniz mi var, biz sadece Rabbimizin önünde eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz. Milletin değerleriyle kavga etmek yerine bu ülkenin aşını, ekmeğini, ekonomisini büyütmek için çalışsaydınız olmaz mıydı?

Bitlisli kardeşlerimizin, sizin güzel bir sözünüz var, o sözünüzü bir hatırlatayım; yazın ayransız, kışın yorgansız olmaz, öyle mi? İşte bu zihniyet milletimizi yazın ayransız, kışın da yorgansız bıraktı.

Şimdi tekrar meydanlara indiler, birer-ikişer boy gösteriyorlar. Ne diyorlar? Yıkacağız, AK Parti ne yaptıysa hepsini yıkacağız. AK Parti’nin projelerini iptal edeceğiz. Kanal İstanbul’u yapmayacağız, yerli arabayı yapmayacağız, orayı kapatacağız, burayı yıkacağız; ya siz enkaz ekibi misiniz? Siz memleketi mi idare edeceksiniz, yoksa enkazcılık mı yapacaksınız? Taş üstüne taş koymaktan bahsetmiyorlar da, yıkmayı, yok etmeyi bolca söylüyorlar. Bunlar akıllarınca bu ülkenin gelişmesine, büyümesine engel olacaklar. Bu milletin AK Parti’den soğuyacağını zannediyorlar, Bitlisli buna izin verir mi? Aziz milletimiz buna izin verir mi? Bu yıkım ekibini iş başına getirir mi? Elbette getirmez.

Değerli kardeşlerim; milletimiz 16 yıllık kazanımına sahip çıkıyor. 2023 hedeflerinden dönüş yok, değil mi gençler? İstikrar ve kalkınmaya devam ediyor Bitlis. Demokrasiden, hukuk devletinden dönüş yok diyor. Vesayete, darbeye geçit yok diyor bu meydan.

Değerli kardeşlerim; 16 yıldır doğudan batıya, kuzeyden güneye hiçbir ayrım yapmadan ülkemize hizmet ettik. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını kapatmak için çalıştık. Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yoktur dedik. Kürt de, Türk de birinci sınıf vatandaştır. Başımız gözümüz üzerinde yeri vardır. “Ser seran ser çavan.” Her vatandaşımızın hukukunu koruma altına aldık. Ayrılıkları gayrılıkları kaldırdık. 81 milyonu kucakladık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Millete hizmetten başka hiçbir programımız, hiçbir gündemimiz olmadı. Ne yaptıysak millet için yaptık, sizlerle beraber yaptık. Emin olun ki…

Onu söyledim, tamam dedim, lafı uzatmayalım, zurna yapmayalım.

Emin olun ki bütün çabamız ülkemizi daha yükseğe çıkarmak. Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza nasıl daha güzel bir gelecek hazırlarız. Bunun derdinde olduk.

Değerli kardeşlerim; yakın siyasi tarihimizi hatırlayın, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan millet iradesine karşı kalkışmalardır, darbelerdir. Demokrasimiz bu dönemlerde kesintiye uğradı, özgürlükler kısıtlandı. Son olarak 15 Temmuz’da Türkiye’nin bekasına doğrudan saldırdılar. FETÖ hainlerine bu millet geçit vermedi. Bitlis o gece meydanlardaydı, ay-yıldızlı bayrağı indirmedi, ezanları dindirmedi; Allah sizden razı olsun, hainler emellerine ulaşamadı. FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ, adı ne olursa olsun bunlar alçak proje terör örgütleridir. Bunların ipi dışarıdadır, ipi başkalarının elindedir.

Bakın Bitlis’ten açıkça söylüyorum; bu PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok, bunların Kürtlerin derdiyle dertlendikleri yok. Sorun ne biliyor musunuz değerli kardeşlerim? Sorun; Kürtlerin de, Türklerin de, bu milletin PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu bölücü terör örgütünü bu topraklardan temizlemek, kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize zarar vermelerinin önüne geçmek. Gün bugündür Bitlis.

Bakın geçmişte HDP sizden oy istedi, Türkiye partisi olacağım dedi, bölücülük yapmayacağım dedi, Bitlis için çalışacağım dedi, Türkiye’nin kalkınması için çalışacağım dedi. Siz de, destek olanlar oldu gayet tabii. Ama ne oldu? Oyu sizden aldılar, desteği sizden aldılar, emri Kandil’den aldılar, Kandil’den. Sizin güveninize layık olamadılar. Çocuklarımızı, evlatlarımızı dağa…

(KAYNAK: AK PARTİ GENEL MERKEZİ)