BAŞKAN KÖPRÜLÜ'NÜN 10 OCAK MESAJI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAŞKAN KÖPRÜLÜ’NÜN 10 OCAK MESAJI

Giriş Tarihi: 09 Ocak 2017 - 20:13

Son Güncelleme: 09 Ocak 2017 - 20:13

10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek her yıl kutlanmakta olan 10 Ocak çalışan Gazeteciler Bayramının 56. yıl dönümünün kutlandığımız bu günde, tüm basın emekçilerinin ve yine 10 Ocak İdareciler günü münasebetiyle başta Valimiz Sayın Okay Memiş olmak üzere Vali Yardımcımız ve Kaymakamlarımızın günü 10 Ocak Mülki İdareciler Günü’nü kutluyorum.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basın; bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak, demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışı ile olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha da hızlı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasını daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü ve değerli idarecilerimizin 10 Ocak Mülki İdareciler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

Sezai KÖPRÜLÜ

Gümüşhane Gazetecileri Cemiyeti Başkanı

 

image_print

HABERLER