Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeri Yoktur - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeri Yoktur

Giriş Tarihi: 19 Ekim 2016 - 16:09

Son Güncelleme: 19 Ekim 2016 - 16:09

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan TBMM’si Meclis Araştırma Komisyonu, Hollanda Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ü  dinledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Ahmet Akgündüz’ün sözlerinden memnun olmaması üzerine salonu terk etmesinden sonra komisyon Akgündüz’ü dinledi.

Akgündüz;  FETÖ’nün darbe girişiminin, bu terör örgütünün yaptığı ikinci planı olduğunu, ilkinin ise Gezi olaylarıyla başladığını ve bununla Türkiye’yi, Mısır gibi yapmak istediklerini belirtti.

Akgündüz; Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeri bulunmadığını, 1971 yılındaki darbe teşebbüsünün ardından Gülen’in de aralarında yer aldığı 150 Nur talebesinin İzmir’de tutuklandığı sırada Gülen’in kendilerini savunmaya gelen Avukat Bekir Berk’e yönelik, “Ben Nurcu değilim, Nurcuların avukatı beni savunamaz.” dediğini anlattı.

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz: “FETÖ, Şia’dan sonra dünya çapına yayılan ikinci tefrika ve ehli dalalet hareketidir.” dedi.

( Kaynak: Basın )

 

 

 

image_print

HABERLER