BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ, CUMHURBAŞKANIMIZIN ANLATTIKLARININ NERESİNDE? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ, CUMHURBAŞKANIMIZIN ANLATTIKLARININ NERESİNDE?

Giriş Tarihi: 21 Ekim 2017 - 23:09

Son Güncelleme: 21 Ekim 2017 - 23:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi”ne katıldı.

21 Ekim 2017 Cumartesi günü Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının bir bölümü Belediye hizmetleri ile idi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belediye Hizmetleri ile ilgili şunları söyledi:

“BELEDİYE, YAŞAYANLARIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLDİĞİ ÖLÇÜDE BAŞARILIDIR”

“İnsanlarımızın beklentileri de değişmeye başladı. Şimdi milletimiz belediyelerimizden temel hizmetlerin yanı sıra derdiyle dertlenmesini, kapısını çalmasını, hâlini-hatırını sormasını, iyi ve kötü gününde yanında olmasını bekliyor” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık ileriye gideceğiz, daha farklı olacağız. Yani o Medine’deki belediyecilik anlayışı var ya, neydi o Medine’deki belediyecilik anlayışı? Kapıyı açık bırakmak, kilit vurmamak… Şimdi yaşlılarımız bilir, eskiden bizim kapıyı kilitlemek diye bir sorunumuz var mıydı? Kapıyı açık bırakır çıkardık, niye? Güven vardı güven. Kimsenin birileri gelir de hırsız içeri girer diye bir endişesi yoktu. Böyle bir güvenin olduğu toplum gerçek manada Medine’dir”

Kendine değer verildiğini hissetmek isteyen vatandaşların, belediyelerinden; çocukları için park, torunları için kreşler kurmasını, nitelikli kültür, sanat, spor faaliyetleri, daha temiz, daha yeşil, daha huzurlu mekânlar beklediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın tüm bu taleplerini görmek, anlamak, kendimizi buna göre adapte etmek zorundayız. Bir belediye yönetimi, ancak şehrinde yaşayanların ihtiyaçlarına cevap verebildiği ölçüde başarılı olur. Bu hakikati ıskaladığınız anda çözülme ve geriye gidiş de başlamış demektir” diye konuştu.

“SİVİL TOPLUMUN GÜCÜYLE HİZMET KALİTESİ ARTAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, belediye hizmetlerinden dış politikaya kadar her alanda yeni bir döneme girdiğine ve bu yeni süreçte sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve derneklerin önemli rolleri olacağına dikkat çekti. “Sivil toplumun gücünü arkamıza alarak hizmetlerimizin kalitesini artırabilir, kendi imkânlarımız yanında onların dinamizmini kullanarak şehrimizin kılcallarına kadar nüfus edebiliriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay, AFAD, Diyanet Vakfı ve Yeşilay’ı bu anlamda örnek gösterdi.

Şehirleşmenin getirdiği siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlar ile güvenlik sıkıntılarını aşmanın yolları üzerinde hep birlikte kafa yorulması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimizi ancak el birliği ve dayanışma içinde Cennet tasavvurunun bir parçası gibi güzelleştirebilmeliyiz” dedi.

Zirvenin bu yönde atılmış doğru bir adım olduğuna inandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER