BİNGÖL GÜMÜŞHANE'Yİ KONUK ETTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BİNGÖL GÜMÜŞHANE’Yİ KONUK ETTİ

Giriş Tarihi: 22 Eylül 2017 - 9:10

Son Güncelleme: 22 Eylül 2017 - 9:10

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Gümüşhane heyeti Bingöl gezisini bugün sona eriyor.19 Eylül 2017 Salı günü Bingöl’e giden Gümüşhane ekibini  Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barazaki ve kurum müdürleri karşıladı.

‘Kardeşlik Yemeği’ programında konuşan Belediye Başkanı Barazaki şunları söyledi: “Gümüşhane’den en güzel duygularla buraya gelen kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz. Bu kardeşlik İnşallah baki olacak, İnşallah gelecekte de sadece bu iki şehir arasında değil, ülkemize de, insanlığa da örnek teşkil edecek pek çok güzelliklere buradan imza atmış olacağız”

Bingöl Valisi Ali Mantı da kardeşlik yemeğinde konuşarak şunları söyledi: “Ben Gümüşhane’de söyledim, bizde Bingöl olarak sizlerin gösterdiği kardeşliği misliyle göstereceğiz. Biz aynı coğrafyanın, aynı ülkenin insanlarıyız. İnşallah aramızda ölene kadar bir kardeşlik, bir dostluk oluşur. Gümüşhane ile kardeş olmamızdan dolayı çok mutlu oldum. Gümüşhane’yi ilk kez gördüm, insanları çok iyi. Zaten bizim milletimizin de özü temiz, bütün illerimiz güzel. Bizim ülkemiz Anadolu, ana toprağı, bütün mazlumların, mağdurların sığındığı topraktır. İnşallah ülkemizdeki ufak tefek böyle bizleri rahatsız eden eşek arısı vızıltıları var, bunlar en kısa sürede bertaraf edilecek. Ülkemizin her tarafı birbirinden güzel. Hepinize çok teşekkür ediyoruz, ufak tefek kusurlarımız olursa af ola.”

Yemekten sonra konuşan Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş: “Gümüşhaneliler olarak kardeş şehir Bingöl’de bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Yaklaşık bir ay önce Bingöllü hemşerilerimizi ağırlama fırsatını yakaladık. Kısa süre içinde Gümüşhane’nin kültürünü, doğa güzelliklerini gelen Bingöllü hemşerilerimizle beraber gezdik, ziyaret ettik. Şimdi de bizler Bingöl’deyiz. 20 yıl önce Bingöl Genç ilçesinde iki yıl görev yaptım. Bana göre Genç ilçesi sadece Doğu Anadolu’nun değil, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biridir. Murat Nehri’ne sırtını dayamış insanıyla, doğasıyla güzel bir ilçedir ama terör nedeniyle insanları mağduriyet yaşamıştır. Bütün makamlar gelip geçicidir, önemli olan insanlara olduğunca eşit ve adil bir şekilde hizmet etmektir. Gerçek manada insanlara hizmet etmek kamu görevlisinin en önemli vazifesidir. Güç, çıkar ve şer odaklarına değil, gerçek manada mağdur kim ise onların valisi olmaya çalışıyoruz” dedi.

Gümüşhane heyeti üç gün boyunca Bingöl’de çeşitli gezi ve programlara katıldı.

 

image_print

HABERLER