BU KUR'AN OLAYI YÜREĞİNİZİ SIZLATACAK - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BU KUR’AN OLAYI YÜREĞİNİZİ SIZLATACAK

Giriş Tarihi: 14 Kasım 2016 - 8:30

Son Güncelleme: 13 Kasım 2016 - 23:51

Resmî ziyaret için Belarus’un Başkenti Minsk’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Kasım 2016 Cuma günü Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camii’nin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “İnşallah bu ibadethane aynı zamanda Türk-Belarus dostluğunun da simgelerinden biri olacaktır” dedi.

Belarus’un Başkenti Minsk’teki Cami açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Mins seyahatine katılan gazetecilere 2008 yılına ait bir anısını nakletti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şunları söyledi: “Belarus’u 2008 yılındaki ziyaretimde İvya köyüne gitmiştim. Misafiri olduğumuz evde sabahleyin uzun bir kuyruk oluşmuştu. Sebebini sorduğumda ‘Sizin bu eve bir Kur’an-ı Kerim getirdiğinizi duymuşlar, hiçbir evde Kur’an yok, iman ettikleri kitabı görmek, öpmek ve başına koymak için insanlar kuyruğa girmişler.’ Cevabı ile karşılaştım. İşte bu olaydan sonra Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasının başlamasına da bu ziyaret vesile oldu. Onun için buraya bir gönülden bağlılığım var.” dedi.

image_print

HABERLER