BU MÜJDESİNDEN DOLAYI GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’İ TEBRİK EDİYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BU MÜJDESİNDEN DOLAYI GÜMÜŞHANE VALİSİ OKAY MEMİŞ’İ TEBRİK EDİYORUZ

Giriş Tarihi: 06 Nisan 2017 - 15:44

Son Güncelleme: 06 Nisan 2017 - 16:11

6 Nisan 2017 Perşembe günü Gümüşhane Merkez “Karşıyaka Tabiat Parkı”nın yanında 40 dönümlük alanda oluşturulan Şehit Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan Vali Okay Memiş; konuşmasının bir bölümünde Gümüşhanelilerin yıllardır beklediği bir müjdeyi de vererek  Karşıyaka Tabiat Parkı’yla Süleymaniye Mahallesi’ni İl Özel İdaresi vasıtasıyla birleştirecek yol yapacaklarını  belirtti.

******

HABERE YORUM

Vali Memiş’in açıkladığı bu yol yapımı gerçekleştiğinde Gümüşhane’nin yıllardır çok önemli ihtiyacı olan şehir merkezinde ikinci bir alternatif yol – tanjant yolu yapılmış olacak.

Şu ana kadar Gümüşhane Merkez ilçeden Bağlarbaşı istikametine giden yolun herhangidir şekilde kesilmesi halinde Bağlarbaşı mahallesine  ve Gümüşhane Üniversitesine ulaşacak başka bir alternatif yol bulunmadığı gibi, Erzurum, Erzincan, Bayburt karayolu da çalışamaz duruma geliyordu. Örneğin Jandarma Komutanlığı binasının karşısından geçen karayolunun herhangibir nedenle kapanması halinde araçların geçeceği bir başka güzergah bugüne kadar olmadı.

Vali Okay Memiş’in müjdesini verdiği yol yapıldığında Eski Gümüşhane – Süleymaniye üzerinden yeni Devlet Hastanesi  istikametiyle Bağlarbaşı’na ve Gümüşhane Üniversitesi’ne ulaşılacak yeni bir alternatif güzergah ortaya çıkmış olacak.

KENT KONSEYİ BU YOLU 3 YIL ÖNCE GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Gümüşhane Kent Konseyi, 19 Haziran 2014 tarihinde Süleymaniye mahallesi ile Bağlarbaşı – yeni hastane bölgesi arasında bir altaratif yol yapımını gündeme taşıyarak, konu ile ilgili almış olduğu tavsiye kararını  ilgili kurumlara göndermiş ve Gümüşhane kamuoyu ile paylaşmıştı.

Valimiz Sayın Okay Memiş’i bu önemli kararından dolayı tebrik ediyoruz.

H.Pir

image_print

HABERLER