BÜTÜN BELEDİYELERDE ÖZEL TEFTİŞ BAŞLIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BÜTÜN BELEDİYELERDE ÖZEL TEFTİŞ BAŞLIYOR

Giriş Tarihi: 19 Ekim 2017 - 9:50

Son Güncelleme: 19 Ekim 2017 - 9:52

*Yolsuzlık yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayız.

*Türkiye’de belediyelerle ilgili özel teftişe başlıyoruz iktidar-muhalefet.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 18 Ekim 2017 Çarşamba günü TBMM’de yaptığı konuşmada ve sorulan sorulara verdiği cevaplarda belediyelerle ilgili özel teftişe başlayacaklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bir cümle de İçişleri Bakanı olmam vesilesiyle, belediye başkanlarına girdiğiniz için söylemek istiyorum. Bakınız, yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, bu belediye başkanıdır, X’dir, Y’dir, Z’dir, bizim yetkimiz dâhilinde, biz gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler ama o zaman oralardan da ses çıkarmasınlar.”

“Arkadaşınızın yapmış olduğu bir değerlendirme üzerine sarf ettiğim bir cümleydi ama şunu bilmenizi isterim: Burası Meclis, biz yürütmeyiz ve birkaç çember içerisinde denetleniyoruz. Belediyeleri de denetlemek bizim asli görevimizdir ve buradan ilan ediyorum, size de söylüyorum: Türkiye’de belediyelerle ilgili özel teftişe başlıyoruz iktidar-muhalefet. Bu, benim görevim, bizim görevimiz.”

(Kaynak: TBMM Tutanakları)

image_print

HABERLER