ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRÜ HİKMET KAYA ENGELLİLERİ ZİYARET ETTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRÜ HİKMET KAYA ENGELLİLERİ ZİYARET ETTİ

Giriş Tarihi: 16 Mayıs 2017 - 15:58

Son Güncelleme: 16 Mayıs 2017 - 15:58

“Engelliler Haftası” nedeniyle Gümüşhane’de en fazla engelli istihdamını gerçekleştiren işverenler ile istihdam edilen engellileri ve Engelli Derneklerini ziyaret ederek 10-16/Mayıs Engelliler haftasını kutlayan Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Kaya Engelliler haftası nedeniyle bir bilgilendirme açıklaması yaptı:

MÜDÜR HİKMET KAYA’NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLEDİR:

Kurumumuz engelli bireylerin içerisinde çalışabilir durumda olanların işgücü piyasasına katılabilmesi için birçok faaliyet yürütmektedir. Bu faaliyetler kapsamında 2016 yılında 66, 2017 yılı Nisan ayı sonu itibariyle 49 olmak üzere toplam 115 engelli vatandaşımız istihdam edilmiştir. Engellilerimizle ilgili mesleki faaliyetlerimiz ve danışmanlık hizmetlerimizde devam etmektedir.

Eğitimini tamamlamış ve herhangi bir engeli olmayan vatandaşlarımızın iş bulmada ciddi sorunlar yaşadığı ülkemizde engelli vatandaşlarımız için bu süreç daha da zor olmaktadır.

İşsizlikle mücadele çözüm üretmekle görevli kurumumuz tüm hizmetlerini internet ortamında vermekle birlikte İş ve Meslek Danışmanlarımız aracılığıyla gerek kurumumuzda gerekse işveren veya vekilini ziyaret ederek danışmanlık hizmetini yerine getirmektedir.

Ayrıca; Kendi işini kuracaklara yönelik hibe kapsamında 2016 yılı sonuna kadar toplam 165.000.00 TL, 2017 yılında ise 30.000,00 TL hibe desteği sağlanmış olup, hibe desteği ile kendi işini kuran  engeliler işyerlerinde ziyaret edilmiştir.

İŞKURDAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE 36.000 TL. YE KADAR HİBE İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 12/06/2017.

Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işini kurarak işgücü piyasasına entegrelerini  hedefleyen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) un  bu yönde hazırladığı  başvuru rehberi   2017/2. dönem hibe programına ilişkin başvuru rehberi www.iskur.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

Kimler başvurabilir?  (Engelli ve Eski Hükümlüler başvurabilir.)

1- Kuruluş İşlemleri Desteği İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, sigorta, ruhsatlar gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 2.000 TL.
2- İşletme gideri desteği Sözleşme imza tarihinde sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL.
3- Kuruluş Desteği (vergiler dahil toplam 30.000 TL)

YENİ DÖNEM  ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ  PROJE  TEKLİFLERİ

12 HAZİRAN 2017  MESAİ BİTİMİNE KADAR  BİR ASIL BİR KOPYA  OLARAK ELDEN VERİLECEK VEYA POSTA İLE  İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE GÖNDERİLECEKTİR.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden alınabilir.

 

image_print

HABERLER