ÇOCUKLARIMIZI MİLLİ ve MANEVİ DEĞERLERİMİZE UYGUN YETİŞTİRECEĞİZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ÇOCUKLARIMIZI MİLLİ ve MANEVİ DEĞERLERİMİZE UYGUN YETİŞTİRECEĞİZ

Giriş Tarihi: 02 Şubat 2018 - 18:48

Son Güncelleme: 02 Şubat 2018 - 18:48

Gümüşhane ili 2017-18 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem okul güvenliği ve kent güvenlik yönetim sistemi toplantısı Vali Okay Memiş Başkanlığında 02 Şubat 2018 Cuma günü yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Sağlık Müdürü Engin Pehlivan, Milli Eğitim Müdürü Vekili İbrahim Taş, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Okay Memiş, İç İşleri Bakanlığı’nın güvenli okul projesi ve madde bağımlılığıyla mücadeleyi çok önemsediğini söyledi.

Gümüşhane’nin özellikle asayiş olayları ve diğer suç ve suç unsurları açısından Türkiye’nin en güvenli ilk üç ilinden birisi olduğunu belirten Sayın Valimiz, “Biz ne kadar polisiye tedbirleri alırsak alalım eğer vatandaşlarımız kanunlara, nizamlara uygun davranmazsa bir sonuç alamayız. Bizlere böyle bir gurur yaşattığı için Gümüşhane halkına teşekkür ederim. Gümüşhane olarak birçok istatistikte hep olumlu yönde ilk üçteyiz. Bu bizim için çok önemli.  Polisimiz ve jandarmamız 24 saat esasına göre sizlerin güvenliği için çalışıyorlar, mücadele ediyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Madde bağımlılığı ile mücadelenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Okay Memiş: “Maalesef gençlerimize musallat olmaya çalışan 3-5 kişi var. Takipteyiz sürekli.  Bütün okullarımızı mobeseye entegre edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu çok önemsiyor. 2023 hedeflerimizden olan dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmek, milli geliri en az 20 bin dolara çıkarmak, yerli ve milli sanayi unsurlarımızla katma değeri yüksek ürünler üreterek bu ülkeyi kalkındırmak hedefleri eğitimden geçiyor. Biz bu maksatla kodlama projesini uyguluyoruz. Türkiye’de kodlama projesini uygulayan en iyi 3 ilden birisiyiz. Bununla teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda üreten bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Onun için çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan korumak devletin en önemli vazifelerinin başında geliyor” diye konuştu.

Okul müdürlerinden okullarına sahip çıkmalarını beklediğini dile getiren Vali Memiş: “Kendilerinden hassasiyet bekliyoruz. Hem fiziki mekan hem de öğrencilerin bütün sorunları ile ilgilenin. Özellikle yatılı okullarımızda daha fazla. Çocuklarımızı milli, manevi değerlerimize uygun yetiştireceğiz. Bilim Allah’ın yaratmış olduğu yüce kâinatı çözmek ve felsefi açıdan da yüce Allah’a ulaşmak için önemli. Yapılan bütün bilimsel faaliyetler bizi Allah’ın yüceliğine ve tevhit inancına götürür. Bunu da göz ardı etmememiz gerekiyor. Okul müdürlerinden biraz daha beklentimiz var. Fiziksel mekânlarınızı iyileştirin. Yeni okulumuz çok az, fiziki mekan çocuklar için çok önemli. Ben okullara gittiğimde disiplini görüyorum, disiplin olmazsa eğitimde başarı olmaz” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)

 

image_print

HABERLER