Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bediüzzaman Mesajı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bediüzzaman Mesajı

Giriş Tarihi: 01 Ekim 2017 - 20:50

Son Güncelleme: 01 Ekim 2017 - 20:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve 01.10.2017 Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başlayan “11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu” na gönderdiği mesajda şunları söyledi:

“İstanbul ilim ve Kültür vakfı’nın kıymetli mensupları, saygıdeğer katılımcılar sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle, hürmetle selamlıyorum.

Bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’nun başarılı geçmesini, ülkemiz, milletimiz ve tüm alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bu yılki sempozyum konusunun Kur’an ve sünnet rehberliğinde bir iman hizmeti müsbet hareket olarak belirlenmesini son derece önemli buluyorum. Zira Müslümanlar olarak bu dönemde maruz kaldığımız bir çok sıkıntı, musibet ve acıların temel sebeplerinin Kur’an-ı Kerim’i ve sünnet-i seniyeyi doğru anlamamaktan kaynaklandığına inanıyorum.

DEAŞ’tan FETÖ’ye kadar masum insanları katleden, bölgemizi kan ve gözyaşına boğan terör örgütlerinin en büyük istismar aracı, “cihat, dava, hizmet, hayır” gibi dinimizin mukaddes kavramlarıdır. Dine hizmet için ortaya çıktığını iddia eden ve birçok ülkede zemin bulan bu sapkın yapıların ana hedefi, bizatihi Müslümanların kendisidir.

Son yıllarda yaşadığımız acılar, bize dinimizin sahih kaynaklardan ve muteber alimlerden öğrenilmesi gerektiğini göstermiştir. Yaşadığı onca sürgüne ve baskıya rağmen “Hakk’a, Halka, Kur’an’a hizmet davası”ndan asla taviz vermeyen Bediüzzaman Hazretleri’nin hayatı, bu bakımdan önemli bir örnektir.

Üstadın dediği gibi “Sevdası büyük olanın imtihanı da büyük olur.” İnşallah elbirliği içinde çalıştığımız, Mevla’ya güvenip hakikata râm olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir imtihan yoktur. Bu düşüncelerle 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’nun hayırlara vesile olmasını diliyor, sizlere muhabbetlerimi sunuyorum.”

 

image_print

HABERLER