Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye İçin Çok Önemli Recete - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye İçin Çok Önemli Recete

Giriş Tarihi: 23 Nisan 2017 - 17:15

Son Güncelleme: 23 Nisan 2017 - 17:07

* Türkiye ve İslam alemine çok önemli birlik mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kur’an, Sünnet ve Ehlisünnet geleneğine bağlılığı” ifade etmesi önemli bir reçete oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 22 Nisan 2017 Cumartesi akşamı İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen ‘2017 Kutlu Doğum’ programında konuştu.

Yapmamız gereken tek şeyin, Kur’an’a, sünnet-i seniyyeye, ehlisünnet geleneğine, sahip olduğumuz müktesebata ve bunların ışığında birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yeniden sarılmak olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:

“Türkçemizde güzel bir söz var: ‘Yitik kaybedildiği yerde aranır’ derler. İslam dünyası, izzetini, güvenini, Peygamber Efendimizin rehberliğini yaptığı yolu nerede kaybettiyse, orada aramak ve bulmak zorundadır. Müslümanların devlet yönetiminden ekonomiye kadar her alanda çok geniş müktesebatları vardır. İlimde, teknikte, kültürde, sanatta ve diğer tüm alanlarda, kimseye öykünmemizi gerektirmeyecek zenginlikte bir geçmişe sahibiz. Yapmamız gereken tek şey, Kur’an’a, sünnet-i seniyyeye, ehlisünnet geleneğine, sahip olduğumuz müktesebata ve bunların ışığında birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yeniden sarılmaktır. Dinin sahibi Allah’tır, ama izzetlerini korumak Müslümanların görevidir. Bize düşen ahitleşmek, gönüllerimizi bir birine tekrar perçinlemektir. Görevimiz taassuplar ve kısa vadeli çıkalar yerine; yeniden vahdetin, takvanın peşinde koşmaktır. Hepimiz menfaatin değil merhametin; ayrışmanın değil dayanışmanın mücadelesini vermeliyiz. Ancak bu şekilde hareket ettiğimizde Resulü Ekrem Efendimizin müjdelerine mazhar olabiliriz. Ancak bu şekilde aramıza ekilen fitne ve nifak tohumlarını kurutup, gerçek anlamda bir ‘güven toplumu’

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

image_print

HABERLER