CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN, SAİD NURSİ’DEN AKTARDIĞI TARİHİ SÖZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN, SAİD NURSİ’DEN AKTARDIĞI TARİHİ SÖZ

Giriş Tarihi: 17 Ocak 2017 - 15:35

Son Güncelleme: 17 Ocak 2017 - 15:37

“ESKİ HAL MUHAL; YA YENİ HAL, YA İZMİHLAL”

Yaklaşık iki yıl önce, 15 Mart 2015 tarihinde “Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015 Töreni” ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili olarak Said Nursi’nin meşhur sözünden alıntı yaparak şunları söylemişti.

“Said Nursi’nin, güzel bir ifadesi var: ‘Eski hal muhal… Ya yeni hal, ya izmihlal…’. Olay bu…Türkiye işte böyle bir döneme girdi. Mevcut sistem artık Türkiye’yi taşıyamıyor. Geleceğin Büyük Türkiye’sine bu şekilde ulaşamayız. Sürekli darbe üreten, darbeci yetiştiren bu Anayasa bizim ufkumuzu, yolumuzu aydınlatamaz. Başkanlık Sistemine karşı çıkanlara bakıyorsunuz, Türkiye’yi şikâyet ettikleri, model olarak heveslendikleri ülkeler başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Ama kendileri, kullanım ömrü bitmiş, soluğu kesilmiş, tedavülden kalkmış, Soğuk Savaş dönemi artığı, 27 Mayıs Darbesi üretimi, 12 Eylül Darbesi tahkimi bir sistemle Türkiye devam etsin istiyor. Bu sistemde ısrar etmek milletimize haksızlıktır. Yeni Türkiye, sizlerin, toplumun önderi olan sivil toplum kuruluşlarımızın, iş adamlarımızın, girişimcilerimizin ellerinde yükselecek. Sizden istirhamım, yeni Türkiye’yi, başkanlık sistemini, yeni Anayasayı her fırsatta milletimize anlatmanızdır. Sizler bir iş adamı gibi bu ülkenin yönetilmesini istemez misiniz? Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa, Türkiye de öyle yönetilmelidir. Yoksa bileklerine bağlıyorlar prangayı, yürü yürüyebilirsen. Bu ülke bu şekilde sıçramaz” dedi.

Haber Kaynağı: (Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

 

 

Cumhurbaşkanımızın Konuşmasının Tamamı İçin Tıklayınız

 

image_print

HABERLER