DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ; FETÖ’YE 85 BİN CAMİDE 120 BİN DİN GÖREVLİSİ İLE KARŞI KOYDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ; FETÖ’YE 85 BİN CAMİDE 120 BİN DİN GÖREVLİSİ İLE KARŞI KOYDU

Giriş Tarihi: 30 Mayıs 2017 - 11:04

Son Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 11:06

Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr. Mehmet Görmez;, 15 Temmuz 2016  gecesi yaşanan Hain FETÖ kalkışmasının önlenmesini sağlayan en etkili liderlerden biri idi.

“TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu” Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek; 26 Mayıs 2017 tarihinde yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr Mehmet Görmez’in talimatı ile o gece diyanet camiasının FETÖ darbe girişimine fedakarca karşı koyuşunu da anlattı.

Komisyon Başkanı Petek; komisyonunun taslak raporunda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Temmuz gecesi 85 bin camiden okuttuğu selalarla halkın darbeye karşı sergilediği tavrın önemli bir unsur olduğunu belirtildi.

Hazırlanan raporda, 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatıyla yurt genelinde görevli 120 bin din görevlisine telefon mesajı ile ulaşıldığı bildirildi.

Din görevlilerine çekilen mesajda şunlar söylendi: “Din gönüllüsü kardeşim, bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesi asla kabul edilemez. Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı milletimizle beraberiz. Hepinizi özgürlüğün simgeleri olan minarelerimizden, halkımıza bu büyük ihanete şiddete başvurmadan karşı koymaya davet ediyorum. Bu gece minarelerin ışığı yanacak, selalar verilerek milletimiz hukukuna sahip çıkmaya davet edilecektir.”

Bu önemli, fedakar hizmetinden dolayı biz de bir kez daha Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Mehmet Görmez’i ve din görevlileri camiasını kutluyoruz.

 

 

image_print

HABERLER