DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RİSALE-İ NURLARI MÜFTÜLÜKLERE DAĞITMAYA BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RİSALE-İ NURLARI MÜFTÜLÜKLERE DAĞITMAYA BAŞLADI

Giriş Tarihi: 22 Şubat 2017 - 9:00

Son Güncelleme: 20 Şubat 2017 - 15:43

Diyanet yayınevleri tarafından basılan Bediüzzaman Said Nursi’nin yazdığı  Risale-i Nur Külliyatı’na ait eserler il ve ilçe müftülüklerine dağıtılmaya başlandı.

Diyanet İşleri Basılı Yayınlar Daire Başkanı  Abdurrahman Akbaş imzasıyla müftülüklere gönderilen resmi yazıda; Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılmış olan Mesnevi-i Nuriye, İhlas ve Uhuvvet adlı eserlerin müftülüklerin demirbaş defterlerine kaydedilmesi istendi.

Bilindiği gibi; Risale-i Nur külliyatının tamamının Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesinde basılmasına ve korunmasına bakanlar kurulu tarafından karar verilmişti.

Risale-i Nurların Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesine verilmesinden sonra diyanet yayınevleri tarafından Bediüzzaman Hazretleri’nin altı kitabının basımı tamamlanmış ve satışa sunulmuştu.

Diyanet işleri başkanlığı yayınevleri tarafından basılan Sözler, Mektubat, İşarat’ül İcaz, Mesnevi-i Nuriye, İhlas Risalesi ve Uhuvvet Risalesi, Diyanet Vakfının  www.diyanetvakfiyayin.com.tr adresinde de satılmaktadır.

ihlas-uhuvvet-diyanet

 

image_print

HABERLER