“DOKA” GÜMÜŞHANE İÇİN ÇALIŞTAY YAPTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“DOKA” GÜMÜŞHANE İÇİN ÇALIŞTAY YAPTI

Giriş Tarihi: 29 Aralık 2016 - 19:47

Son Güncelleme: 29 Aralık 2016 - 19:47

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından düzenlenen “Gümüşhane Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Eylem Planı Çalıştayı” 29 Aralık 2016 Perşembe günü yapıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında DSİ sosyal tesisleirnde gerçekleştirilen çalıştaya Belediye Başkanı Ercan Çimen, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçük, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daldaban, yatırımcı özel sektör temsilcileri, kurum müdürleri ve DOKA yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin kalkınmasında üç önemli sektörün madencilik, turizm ve tarım ile hayvancılık olduğunu ve bu üç sektörün hepsinin birbirinden önemli ve vazgeçilmez sektörler olduğunu kaydeden Vali Okay Memiş: “Madencilik önemli bir istihdam kaynağı ve ilimizin kurulduğu vadi yüzlerce yıldır madencilik faaliyetlerinin sürdüğü bölge. Tarım ve hayvancılık konusu da bizim için çok önemli. Arazi toplulaştırmasıyla ilgili dosyaları Bakanlığa gönderiyoruz. Devam eden 29 gölet inşaatıyla birlikte biz de arazi toplulaştırmayı bitirmiş olacağız. Böylelikle Kelkit havzasında profesyonel tarıma geçeceğiz, tarım ve hayvancılığın bölgede gelişmesini sağlayacağız. Pestil-kömeyle ilgili tebliğin yapılmasını Bakanlıktan istedik. Bunun takipçisi olacağız. Pazar payımızda da artış bekliyoruz inşallah ihracatla birlikte.” dedi.

2017 yılının turizmde atılım yılı olacağını belirten Vali Okay Memiş : “Süleymaniye’ye Belediye Başkanımızla birlikte ofisimizi taşıdık. Haftanın bir günü oradayız. Süleymaniye’de butik otel veya restoran tarzı bir yer açacağız. Belediyenin orada restore ettirdiği konak restoran olacak. Türkiye’de 3 önemli yerden birisi Süleymaniye. Mardin, Hatay ve Süleymaniye. Neden? Çünkü, Süleymaniye Mahallesi’ndeki caminin mihrabında 2 adet davut yıldızı var. Bu davut yıldızı, Türk-İslam kültürünün en önemli figürlerinden birisi. Davut yıldızı birden fazla kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı yerlerde kullanılan bir figür. Bu Süleymaniye’deki camide var. Çünkü, Müslüman Türkler, Hristiyan Rum ve Ermeniler bir arada yaşadı. Kilise ve cami yan yana Süleymaniye’de.” dedi.

Vali Okay Memiş’in konuşmasının ardından DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş tarafından yapılan “Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisi Eylem Planı” sunumu sonrası bütün katılımcıların söz aldığı çalıştaya, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla devam edildi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER