DÜNKÜ GÜN, YANİ “10 OCAK” ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜYDÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DÜNKÜ GÜN, YANİ “10 OCAK” ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜYDÜ

Giriş Tarihi: 11 Ocak 2017 - 22:05

Son Güncelleme: 11 Ocak 2017 - 22:05

Vali Sayın Okay Memiş, bir jest yaparak gazetecileri yemeğe davet etti. Bendeniz katılamadığım için kimin katıldığını bilmiyorum. Ancak, eminim ki çoğu gazeteci ve haber sitesi sahipleri DSİ tesislerinde verilen yemekte buluşmuşlardır.

2006 yılından beri geleneksel hale getirilen bu yemeğe “10 Ocak” gününün “İdareciler Günü” olması sebebiyle de il genelindeki mülki idare amirleri de davet ediliyordu. Umarım öğle olmuştur.

Yerel basından öğrendiğimiz kadarıyla bir ilçemiz belediye başkanı da kimi gazetecileri ayağına çağırarak tebrik nezaketinde bulundu. Bu tebrikten vareste tuttuğu gazeteler, yandaş olmadıklarından mı, yoksa kendilerine yeterince muhabirlik yapmadıklarından mı ötelendiklerini tabiiki bilemiyoruz. Bu konuda bildiğimiz, “kişilerin taktir hakkının saklı kaldığıdır.”

Özel mazeretim sebebiyle Vali Bey’in davetine icabet edemedim ama Valimiz Sayın Memiş’in gösterdiği ilginin ne anlama geldiğini bilenlerdenim. Kuşkusuz bize önem veren kişilere bizim de aynı duygularla davranmamız gerekir.

Gazetemiz Demokrat Gümüşhane’nin 65 yaşına bastığı bu günde anılmak, sevilmek ve sevgi görmek benim için olduğu kadar tahmin ediyorum ki, çalışan gazeteci arkadaşlarım içinde çok önemli bir konudur. En azından ben öğle biliyorum.

Bu vesile ile yerel basına gösterdiği bu sıcak ilgiden dolayı Valimiz Sayın Memiş’i kutluyor ve teşekkür ediyorum.

SEVGİLİ OKURLAR

Gazetecilik fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan çok önemli bir meslektir.

Kutladığımız “10 Ocak Gazeteciler” gününden murat çalışan gazetecilerin başta özlük hakları olmak üzere, özgürlüklerin korunması ve gazetecilerin hak ve yükümlülüklerine dikkatlerin çekilerek kamuoyunda beklenen desteğin sağlanmasıdır.

Henüz sendika güvencesi olmayan çalışan gazetecilerin beklentilerinin ne ölçüde karşılandığı her zaman tartışmağa açık bir konu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Bu havada günümüzü kutlayın diyorsanız şayet; hadi hatır için “kutlu olsun” diyorum.

“Kim nerden bilecek?” sorusuna gelince; Hiç merak edip de düşündük mü acaba, basın olmasaydı nasıl olurdu diye?

Ben kendi kendime sordum? Gazeteci yazmazsa, kim nerden ne bilecekti.

Sorunun asıl cevabı şöyle;

GAZETECİ YAZMAZSA

“Benim” diyen, adam sayılmamalı bence

“Ben” demek; bizi yok saymak değil mi sence

Halkı yok sayanlar, halka olur eğlence

Kim, nerden bilecek yazmazsa gazeteci?

Başta tutup “tarafsızlık” olan ilkeyi

Dört bir koldan haber için gezip ülkeyi

“Şok! ” haberler yapıp doldurmasa helkeyi

Kim, nerden bilecek yazmazsa gazeteci?

Değerli okurlar bu duygularla;

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve insanlara bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir görevi gerçekleştiren gazetecilerimizin bu özel (10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü)” kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

image_print

HABERLER