ENDONEZYA ULEMASI'NIN "FETÖ FETVASI" BÜYÜK YANKI UYANDIRDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ENDONEZYA ULEMASI’NIN “FETÖ FETVASI” BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Giriş Tarihi: 08 Ekim 2018 - 22:36

Son Güncelleme: 08 Ekim 2018 - 22:47

*Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Kuran-ı Kerim ayetlerini tahrif ettiğini ifade ederek örgütün faaliyetlerine katılmanın haram olduğunu belirtti.

*Ulema Meclisi, Gülen’in Bediüzzaman Said Nursi’nin görüşlerini tahrif ettiği ve bunu İslam ümmetinin, Müslüman gençlerin ve özellikle de üniversite öğrencilerinin ilgisini çekmek için yaptığına da dikkat çekti.

Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi, FETÖ ile ilgili yeni bir fetva kaleme aldı. FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ve takipçilerinin tüm dünyada yapmış oldukları faaliyetler hakkında fetva veren meclis, bu faaliyetlere katılmanın haram olduğunu belirtti.

“FETÖ siyonistlerle güçlü ilişkileri olan bir harekettir”

Fetullah Gülen ve takipçilerinin Allah Teala’ya tevbe etmesi gerektiğini ve yaptıklarının hesabını tüm dünyadaki Müslümanlara vermesi icap ettiğini belirten Ulema Meclisinin raporunda şu ifadeler kullandı:

“Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen ve 258 kişinin şehadetine sebebiyet veren darbe girişiminden itibaren Endonezya Asyalı Sufi Ulema Meclisi, Endonezya ve Asya’da İslam ve Sufilik adı altında faaliyet gösteren Fetullah Gülen hareketi hakkında kapsamlı bir tahkikat gerçekleştirmiştir.

Aşağıdaki hususlar dikkate alınmıştır:

Gülen ayetlerde ciddi tahrif yaptı
1.Fetullah Gülen Kuran ayetlerinin tefsirinde ciddi tahrifler yapmıştır. Ona ait öğretiler Kuran ve Sünnet’e dayanan İslam akidesini bozabilecek niteliktedir.

Bediüzzaman’ın görüşlerini çarpıttı
2.Fetullah Gülen başlangıçta öğretilerini Bediüzzaman Said Nursi’ye nispet ederek yaymıştır. Fakat tahkik edildiğinde Bediüzzaman Said Nursi’nin görüşlerini tahrif ettiği ve bunu İslam ümmetinin, Müslüman gençlerin ve özellikle de üniversite öğrencilerinin ilgisini çekmek için yaptığı açıktı.
Sufilik fikirleri tasavvufa zarar verdi

3.Bütün davranış ve fikirleri özellik sufiliğe dair olanlar hatalıdır ve tasavvufi değerlere zarar vermiş ve vermektedir.

Siyonistlerle güçlü ilişkileri var
4.Fetullah Gülen hareketi ve cemaati sadece dini bir hareket veya sosyal bir organizasyon değildir. Söz konusu oluşum, siyonist gruplarla güçlü ilişkileri olan dini/sosyal oluşumların (STKların) arkasına gizlenme heveslisi bir harekettir.”

“FETÖ, 15 Temmuz yaptıklarının hesabını Türkiye’ye vermelidir”

Bu maddelerden yola çıkarak bir karara vardıklarını belirten meclis kurulu, bu kararları 2 madde şeklinde açıkladı:

1.Fetullah Gülen ve takipçilerinin tüm dünyada yapmış oldukları faaliyetler ve bu faaliyetlere katılmak haramdır. Fetullah Gülen ve takipçileri Allah Teala’ya tevbe etmelidir ve yaptıklarının hesabını tüm dünyadaki Müslümanlara vermelidir. Özellikle de 15 Temmuz 2016’da yaptıklarının hesabını Türkiye’ye vermelidir.

2.Başta Endonezya Cumhuriyeti başkanı olmak üzere tüm ülkelerin liderlerinden ve alimlerden Fetullah Gülen hareketinin ülkelerindeki tüm faaliyetlerinin durdurulmasını ve İslami akideye zarar veren kitaplarının da yasaklanmasını ve toplatılmasını talep ediyoruz.

(Kaynak: Yeni şafak Gazatesi)

HABER KAYNAK LİNKİ: https://www.yenisafak.com/dunya/endonezya-ulema-meclisi-fetullah-gulenin-faaliyetlerine-katilmak-haramdir-3400773

Edonezya Ulema Meclisi’nin 3-5 Ekim 2018 tarihli FETVA metni şöyledir:

fetva_endonezya.jpg

image_print

HABERLER