FETÖ Olayında Asılsız Şikayet Yapanlar Bedelini Öder - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

FETÖ Olayında Asılsız Şikayet Yapanlar Bedelini Öder

Giriş Tarihi: 26 Eylül 2016 - 9:36

Son Güncelleme: 03 Ekim 2016 - 19:25

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 26 Eylül 2016 Pazartesi günü toplanan Bakanlar Kurulu’na verilen arada açıklamalarda bulundu.

Pek çok önemli konuya değinen Numan Kurtulmuş, FETÖ soruşturmaları ve asılsız dilekçelerle ilgili şunları söyledi:

Kamudaki FETÖ soruşturmaları

Kamudaki FETÖ soruşturmalarıyla ilgili soru üzerine ise Kurtulmuş, “Sadece imzasız ihbarlar değil asılsız ihbarların da fevkalade büyük bir suç olduğunu herkesin bilmesi lazım. Yani öyle oturduğu yerden, herhangi bir şekilde husumeti var ya da geçmişte aralarında herhangi bir mesele geçmiş, ‘Bir mektup yazayım da şunu şikayet edeyim’ demenin de bir bedeli olduğunu herkes bilmelidir.” şeklinde konuştu.

“FETÖ’nün işlediği tarihimizin en ağır suçudur”

FETÖ soruşturmalarında adaletli davranılacağını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“FETÖ’nün işlediği suç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hatta hiç abartmadan söylüyorum; Anadolu ve Rumeli topraklarında bulunuş tarihimizin en ağır suçudur. Bu ağır suçla irtibatlı ve iltisaklı olan her kim varsa o da en ağır suçun ortaklarıdır. İlla uçağı kaldırıp Meclis’i bombalaması gerekmiyor. O işi bir kişi yaptı ama o bir kişinin arkasında binlerin, on binlerin olduğunu da hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu ağır suçu hafifletecek hiçbir söz ve teşebbüsün içerisinde olunmaması lazım. İlk günden beri bunu söylüyoruz. Ama aynı şekilde adaletli davranacağız. Kimsenin haksız yere burnunun kanamaması, kimsenin haksız yere bir takibata uğramamasını da sağlayacağız. Bu hassasiyet içinde bu soruşturmalar devam ediyor.”

“Varsa haksızlık ortadan kaldırılmaya çalışılacak”

FETÖ ile mücadele kapsamında açığa alınan ve görevden uzaklaştırılanlar için Başbakanlık bünyesinde bir komisyon oluşturulduğunu hatırlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Somut kriterleri artık kamuoyu da biliyor, 5-6 tane somut kriter var. Bu kriterlere uygun bir şekilde bu insanlar görevden uzaklaştırılmışlar mı uzaklaştırılmamışlar mı bunlar tespit edilecek. Ayrıca gerekli görülen dosyalarda detaylı çalışmalar yapılacak. Yani somut olarak bu tür şeyler yok, subjektif birtakım değerlendirmeler yapılmışsa bunlarla ilgili çalışmalar yapılacak ve varsa bir haksızlık ortadan kaldırılmaya çalışılacak.”

image_print

HABERLER