FEVZİPAŞA OKUL BİNASI ÜNİVERSİTE’YE DEVREDİLDİ AMA… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

FEVZİPAŞA OKUL BİNASI ÜNİVERSİTE’YE DEVREDİLDİ AMA…

Giriş Tarihi: 22 Mayıs 2017 - 8:15

Son Güncelleme: 21 Mayıs 2017 - 19:25

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Bağlarbaşı mahallesi Gümüşhane’nin en eski mahallelerinden biridir. Bu mahallede bulunan Fevzipaşa okulu da en eski okullardan biridir.

Fevzipaşa İlkokulu’nun ilk binası tarihi bir yapı olup, (Gümüşhane Üniversitesi’nin giriş kapısı yanında olan tarihî bina) şu anda üniversiteye hizmet vermektedir.

1990’lardan sonra Fevzipaşa okuluna devlet tarafından yeni bir bina yapıldı. Bu bina bir süre sonra ihtiyaca cevap veremeyince, Fevzipaşa okul binasının olduğu alana 2006 yılında TOKİ tarafından çok özel ve görkemli bir yeni okul binası yaptırıldı. TOKİ’ye yaptırılan bu yeni okul binasının yapılışında o zamanki Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Sabri Varan’ın büyük emek ve gayretleri olmuştu. Yine Sabri Varan Bey’in destek ve gayretleri ile Gümüşhane Fen Lisesi ve Gazipaşa İlkokulu binası da aynı dönemde yapılmıştı. Bu vesile ile Sabri Bey’i de teşekkürle yâd etmek istiyorum.

2017 yılına gelince; TOKİ tarafından yaptırılan ve şu anda  Fevzipaşa İlkokulu ve Ortaokulu olarak kullanılan bu görkemli bina Gümüşhane Üniversitesi’ne devredildi. Devir protokolü yapıldı. Hatta konu Ankara’da ilgili bakanlar nezdinde de görüşüldü.

Şu anda içinde ilkokul ve ortaokul olarak iki ayrı okulun eğitim – öğretim gördüğü, Bağlarbaşı mahallesinin ilkokul ve ortaokul okul ihtiyacını gideren Fevzipaşa okul binası artık Gümüşhane Üniversitesi’nin olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun.

Fevzipaşa okul binasının Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilmesinde en önemli sebeplerden biri olarak üniversitenin kampüsü içinde bir ilkokulun bulunmasının, ilkokul/ortaokul öğrencilerinin üniversite öğrencilerinin serbest tavır ve hareketlerinden psikolojik olarak olumsuz etkilenme riski gösterilmişti. İkinci sırada ise; kampüs içinde olması nedeniyle üniversitenin ihtiyacında kullanılmasının daha yararlı olacağı görüşü idi.

Ben bunlardan birinci görüşe katılmıyorum. Çünkü; Türkiye’deki üniversite kampüslerinin yarıdan çoğunun içinde bizzat üniversiteler tarafından yaptırılan anaokullarının ve ilkokulların bulunmasıdır.

Muhtemelen birkaç yıl sonra Gümüşhane Üniversitesi de kendi personellerinin çocukları için kampüs içinde belki yeni bir ilkokul yapımına başlayacaktır. Zaten edindiğimiz bilgilere göre Üniversite’nin; yeni yapılan kongre merkezi içinde bir kreş açma çalışması başlatılmış bile…

Bana göre bu devirde ikinci neden daha mantıklı olandır. Kampüs içindeki bir okul binasının, yeni bir okul yaptırmak kaydı ile Gümüşhane Üniversitesi’ne devredilmesi daha mantıklı bir sebeptir.

Bağlarbaşı mahallesi şu anda Gümüşhane’nin; -aktif insan barındırması açısından- en büyük mahallesidir. 20 bina yakın insan her gün Bağlarbaşı mahallesinde Gümüşhane Üniversitesi’nde bulunmaktadır. TOKİ tarafından yapılan iki ayrı site, özel yurtlar, devlet yurtları, özel siteler ve bir de mahallenin kendi kadim yapısı buna katılınca Bağlarbaşı Mahallesi’ni Gümüşhane’nin en büyük mahallesi olarak görmek gerekir.

Bağlarbaşı mahallesinde yüz yılı aşkındır ilkokul bulunmaktadır. Şu anda ise, hem ilkokul, hem de ortaokul mahallenin ihtiyacıdır.

Fevzipaşa okul binası devredilince Bağlarbaşı mahallesinin ilkokul ve ortaokul öğrencileri nerede okuyacaktır? Bağlarbaşı mahallesinde ilkokul ve ortaokul binaları nereye yapılacaktır? Ve bu yeni okul binasını hangi kurum yapacaktır? Bu konuda elbette ki Fevzipaşa okul binasını devreden yönetim gereken tedbirleri almıştır.

İşin en düşündürücü yanı da; Gümüşhane’nin en büyük mahallesinde bu kamusal çalışmalar, okul devirleri olurken Bağlarbaşı mahallesi muhtarlığının, mahalle halkının ve velilerin bu konuda bilgilendirilmemesi ve görüşlerinin alınmamasıdır.

Bu bilgilendirmeme ve görüş almama olayının bir unutmadan kaynaklandığını zannediyorum ama, mahalleli bu konuda biraz buruk ve kırgın…

Sonuç olarak; mahalleliye, muhtara, velilere sorulmasa da Fevzipaşa okul binasının devri yapılmıştır. Hayırlı olsun.

Son olarak Bağlarbaşı mahallesi sakinlerinin okul konusunda bir isteğini belirterek yazımı tamamlamak istiyorum.

Bağlarbaşı mahallesindeki vatandaşlar ve veliler derler ki; mahallemize yeni bir ilkokul ve ortaokul binası yapılıp bitinceye kadar öğrencilerimiz mevcut Fevzipaşa binasında okullarına devam etsinler.

Biz de buradan bu isteği yetkililere duyurmuş olalım.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER