GENÇ MEMUR - SEN GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTE TEMSİLCİLİĞİ HALEP’E 178 TORBA UN GÖNDERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GENÇ MEMUR – SEN GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTE TEMSİLCİLİĞİ HALEP’E 178 TORBA UN GÖNDERDİ

Giriş Tarihi: 21 Aralık 2016 - 18:24

Son Güncelleme: 21 Aralık 2016 - 18:24

Gümüşhane’de STK’lar tarafından başlatılan Halep’e yardım kampanyasına destek için; Gümüşhane Üniversitesi Genç Memur-Sen Üniversite komisyonu tarafından organize edilen Halep e yardım kampanyası düzenlendi.

Kampanyanın sonunda  basın açıklaması Kuran-ı Kerim tilaveti şehitlerimiz ve Halep için dua yapıldı.Memur-Sen Gümüşhane Başkan Yardımcısı Yunus YILMAZ, Gümüşhane Genç Memur-Sen Yönetimi, Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetimi Kurulu Üyeleri, Eğitim Bir Sen Gümüşhane Üniversitesi Temsil Yönetimi ve Öğrenciler katıldı.

Basın açıklaması Gümüşhane Üniversitesi Genç Memur-Sen Üniversite komisyonu Başkanı Erhan TUNÇ tarafından okundu ,

“Öncelikle başta Kayseri ve İstanbul şehitleriolmak üzere vatan uğrunda toprağa düşen tümşehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.‘Terörü bir defa daha lanetliyoruz ve bir daha bu acıların ülkemizde yaşanmamasını rabbimden niyaz ediyorum..

Son 6 yıldır tüm insanlığı utandıran zulümlere sahne olan Suriye’ de vahşet durmak bilmiyor. Sivil halkın hedef alındığı saldırılarda binlerce insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı veriyor. Suriye’nin kuzeyindeki Halep başkent Şam’dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti. Türkiye sınırına 40 km. Merkezin batısını rejim, doğusunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim kuşatmasında yaklaşık 300 bin sivilin bulunduğu doğu Halep’te halk son 4 ayı aşkın süredir temel insanı ihtiyaçlarını gideremiyor. Yaklaşık 80 bin Halepli İdlib’ de kurulacak çadır kente getirilmeye çalışılıyor. Ülkemizde bulunan tüm sivil toplum örgütleri birleşerek; un, erzak, battaniye, karışık kıyafet vs. gibi temel insani ihtiyaçların yardım tırlarıyla Haleplilere ulaştırmaya devam ediyor. Biz de Gümüşhane üniversitesi olarak bu yardımların öncülüğünü üstlenen İHH’ya destek babında Halep’e gönderilmek üzere siz değerli üniversite çalışanları ve kıymetli öğrencilerinden nakdi yardım talebinde bulunduk. Gayretlerimiz ve çabamız boşa gitmedi. Yaptığımız 3 günlük kampanya süresi boyunca net olarak 10623 tl topladık ve bu nakdi bedel yaklaşık 178 un çuvalına tekabül ediyor. Çok şükür ki sizlerin desteğiyle böyle bir katliamda aç ve açıkta kalmış olmuş Müslüman kardeşlerimize Gümüşhane Üniversitesi olarak sesimizi duyurduk.

Şunu belirtmek isterim ki; bizler Genç Memur-Sen olarak kendimizi HılfülFudul cemiyetinin devamı olarak görüyoruz. Hz. Hüseyin’in: ‘Ben bugün zulme baş kaldırmazsam, kıyamete kadar kimse zulme baş kaldırmaz’ sözlerini şiar edinmişiz. Allah bizi böylesi kutsal bir davanın neferi olmaktan bir dakika ayırmasın.

Bu kampanya da destekleri olan ;Sayın Rektörümüz Prof.Dr. İhsan GÜNAYDIN’a, İHH İl Başkanına, Ensar Vakfı İl Başkanına, Memur-Sen İl Başkanına ve Memur-Sen ailesine, Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilciliğine, Genç Memur-Sen İl Başkanıma, Genç Memur-Sen İl Başkan yardımcılığını yapan Sultan AKYAZI’ya ve bizleri yalnız bırakmayan gizli kahramanlara desteklerinden ötürü şahsım ve Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu adına teşekkür ediyorum..”

Program Kuran- Kerim tilaveti ve dua ile son buldu.

 

image_print

HABERLER