GOOD TEAM: STAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GOOD TEAM: STAR

Giriş Tarihi: 17 Eylül 2017 - 12:04

Son Güncelleme: 17 Eylül 2017 - 12:04

DOÇ.DR.SEDAT BOSTAN (Sağlık Yönetimi Bölümü)– KÖŞE YAZISI

Ütopya AŞ’deki Good Team serüvenimiz devam ediyor.

Şirketin son genel kurulunda, Akıl, Vicdan ve Cesaret’ten oluşan Good Team üyeleri ve onların her kesimden gösterdiği adaylar, Divan Kurulu Başkanlığına, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ve Başkanlığına ve Denetleme Kurulu Başkanlığına seçilmişti. Önceki dönemde üst yönetim kademeleri arasında yaşanan sorunlar şirket kamuoyu tarafından algılanmış ve bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde bir genel kurul gerçekleşmişti. Good Team ekibine mesafeli olan bazı hissedarlar Good Team’in samimi ve gayretli çalışmalarını takdir etmişti.

Şirket üst yönetiminde, Akıl, Vicdan ve Cesaret arasında ortaya çıkan uyum, şirketin faaliyetlerine doğrudan yansımaya başlamıştı. Daha önce değişik sektör firmalarına, üst yönetim uyumsuzluğundan dolayı atanamayan genç, yetenekli ve gayretli yöneticiler görev başına getirilmişti. Bu yöneticilerin en önemli özelliği, eğitimli, uzman, çalışkan, söz ve vizyon sahibi olmalarıydı.

Yönetim kurulu toplantıları, sektör ve firma toplantıları çok sesli ve tartışmalı geçmekteydi. Çoğu kez, üst yöneticilerin kurullara getirdiği karar taslakları tartışılarak, çok farklı görüş ve düşüncelerle değişmekte, karar farklı bir noktada oluşmaktaydı. Görüş ve düşüncelerin özgürce ifadesi, eleştirel ve geliştirici yaklaşım firmalara çok yeni kapılar açmaktaydı.

Özellikle, ekonomi, sağlık, altyapı ve ulaşım sektörlerindeki firmalar önemli çıkışlar yapıyordu. Şirket ekonomisi yönetimi, şirket bütçesindeki açıkları büyük oranda gidermiş, şirketin faiz yükünü hafifletmiş, üretim, ihracat ve karlılığını artırmıştı. Şirket piyasa güvenini kazanmış, dış ülkeler ve dünya piyasasından yatırım için fon sağlayabilecek duruma gelmişti. Hatta ortak yatırım teklifleri almaya başlamıştı.

Sağlık sektörü yönetiminin “hasta odaklı” sağlık hizmetlerini sunma yaklaşımı, çok büyük kabul görmüştü. Hastane ve sağlık kuruşları, hastaların tercih edeceği sağlık kuruluşlarına ve hastanelere dönüşmüştü. Öyle ki hastaneler yurtdışından bile hasta kabul eder hale gelmişti.

İnşaat firmaları, yaptıkları çok sayıda modern toplu konut projeleriyle dikkat çekmekteydi. Geliştirilen yeni ödeme modeli dar gelirliler ve memurlarında rahatça ev sahibi olmasını sağlamıştı.

Alt yapı firmaları, yol yapımında dağları, denizleri geçiyordu. Büyük yol ihalelerini kısa sürede tamamlamışlardı. Ulaştırma firmaları, demir ve hava yolu taşımacılığında öne çıkmıştı. Sektöre getirilen yenilikler hava yolu taşımacılığını lüks olmaktan çıkarmış ve herkesin kullanabileceği bir alternatif haline getirmişti.

Üst üste elde edilen başarılar, Ütopya AŞ’nin, üst yönetim ekibi Akıl, Vicdan ve Cesaret’e ve firma yöneticilerine birçok ödül kazandırmıştı. Şirket hisseleri borsada yükselmekte, geliştirilen orijinal yönetim ve uygulama yaklaşımları “best practice” (iyi uygulama örneği) olarak ulusal ve uluslararası medyada haber olmaktaydı.

Şirket yöneticileri, katıldığı ulusal ve uluslararası toplantılarda ilgi görmekte ve konuşmaları gündem oluşturmaktaydı. Hatta bazı uluslararası yapılanmaların yöneticisi veya sözcüsü seçilmişlerdi.

Ütopya AŞ artık bir yıldızdı, ulusal ve uluslararası düzeyde, yükselen bir yıldız… Sırrı Akıl, Vicdan ve Cesaretin birlikteliği, eğitimli, uzman, söz ve vizyon sahibi güçlü yöneticiler, eleştirel ve geliştirici yaklaşımlı istişareler, başka hiçbir hesap olmaksızın doğru ve en iyiye ulaşma motivasyonu olmuştu.

Kaynak: Günebakış gazetesi

http://www.gunebakis.com.tr/good-team-star-makale,7551.html
Doç Dr. Sedat BOSTAN

Gümüşhane Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Yönetimi Bölümü

******

Gumushane University

Faculty of Health Sciences

Healthcare Management Department

sbostan29@gmail.com

 

image_print

HABERLER