GÜMÜŞHANE A.F.K. ANADOLU LİSESİ’NDE YENİ NESİL BİLGİ YARIŞMASI HEYECANI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE A.F.K. ANADOLU LİSESİ’NDE YENİ NESİL BİLGİ YARIŞMASI HEYECANI

Giriş Tarihi: 23 Mayıs 2017 - 21:37

Son Güncelleme: 23 Mayıs 2017 - 21:39

Gümüşhane Merkez Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında “AFKAL Yarışıyor / Öğreniyor” sloganı ile yürüttüğü “Genel Kültür Bilgi Yarışması’nın finalini Gümüşhane’de bir ilki gerçekleştirdi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi günü Gümüşhane Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen final programına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Nefil Ay, okul kurum müdürleri, öğretmen ve veliler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nefil Ay, “Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi sadece akademik başarıya odaklanmış bir okul değildir. Akademik başarı kadar kültürel, sportif ve sanatsal olarak öğrencilerimizin kendilerini geliştirip gerçekleştirmelerini amaç edinmiş bir okuluz. Bu eğitim yılında kültürel, sportif ve sanatsal onlarca program ve etkinlik gerçekleştirdik. Gerek il düzeyinde gerek bölge düzeyinde ve hatta gerekse ulusal düzeyde pek çok başarıya imza attık. Bugün  “Genel Kültür Bilgi Yarışması”nın finalini yapıyoruz. Bilgi, hiçbir zaman ve mekanda değerini yitirmeyecek yegane olgudur. Amacımız sizleri yarıştırmak değil eğlenerek öğrenmek, öğrenirken eğlenmektir.” Dedi.

İkişerli dört gruptan oluşan yarışma ekipleri sahneye alındı. Ardından program sunucusu Kemal Şükrü Sevindik tarafından yarışmanın içeriği, formatı ile izlenecek yöntemle ilgili bilgi verildi.

Teknik masa sorumluluğunu Tarih Öğretmeni Hüseyin Türkfiliz, Matematik Öğretmeni Yasin Şahin ve Bilgisayar Formatörü Mustafa Küçükköken’in yaptığı yarışmanın teknik ve teknolojik formatı TV yarışma programlarını aratmadı.

Sorular teknik masadan yarışmacıların ekranına gönderilirken seyirci için de ana ekrana yansıtıldı. Yarışmacıların elektronik ortamda verdiği cevaplar ve sorunun doğru cevabı ana ekrandan aynı anda seyirci ile paylaşıldı.

Bir takvim çerçevesinde okulun tüm öğrencilerinin katılımı ile başlayan bilgi yarışması süreci son 8 öğrenci kalana kadar çeşitli aşamalarda elemelerle devam etti.

İkişer öğrencili 4 masadan oluşan ve büyük çekişmeye sahne olan final yarışmasında yarışmayı Ayşenur Onuk – Mahmut Yeşilçayır ikilisi birinci, Burak Pir – Yasin Aktaş ikilisi ikinci, Eren Keskin – Tolga Eryılmaz ikilisi üçüncü ve Mustafa Özer – Yunus Emre Göktaş ikilisi dördüncü olarak tamamladı.

Program İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Doğan’ın ödülleri vermesi ve ardından topluca anı fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

dsc_0203-1

dsc_0187

dsc_0192

dsc_0205

dsc_0130

dsc_0170

 

image_print

HABERLER