GÜMÜŞHANE BAŞSAVCISI ÇEVİK'TEN VATANDAŞLARA "FETÖ" ÇAĞRISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BAŞSAVCISI ÇEVİK’TEN VATANDAŞLARA “FETÖ” ÇAĞRISI

Giriş Tarihi: 16 Aralık 2017 - 16:37

Son Güncelleme: 16 Aralık 2017 - 16:37

Cumhuriyet Başsavcısı Çevik, Gümüşhane’de ki FETÖ Mücadelesini Gümüşkoza’ya Anlattı

 199 Dosya, 658 Şüpheli

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında bu güne kadar 199 dosya hazırlandığını hazırlanan bu dosya içerisinde 658 şüpheli bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Çevik, ihanet şebekesi Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili Gümüşhane’de devam eden soruşturmaların kararlılıkla sürdüğünü, bu hususta asla bir zafiyet ve gevşeklik söz konusu olmadığını belirtti.

“3 Sanık Hakkında Mahkûmiyet Kararı”

15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Gümüşhane’de devam eden soruşturmalar kapsamında 199 dosya hazırlandığını, hazırlanan bu dosya içerisinde 658 şüpheli bulunduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: “Bu 658 şüpheliden 16’sı tutuklu, 112’si adli kontrol şartıyla serbest, 49 kişi hakkında yakalama kararı, 196 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildi. Ağır Ceza Mahkemesince devam eden dosya sayısı ise 350.  Bu dosya içerisinden 362 sanıktan, 81’i tutuklu yargılanıyor, 277 kişi adli kontrol şartıyla serbest.  Bu 277 kişiden de 136 kişi hakkında hüküm verilerek serbest bırakıldı. 4 kişi hakkında da yakalama kararı var.  Bu saydıklarım silahlı terör örgütüne üye olmak, destek suçundan yargılanıyor” diye konuştu.

Gümüşhane’de devam eden darbe davasına ilişkin rakamları da paylaşan Çevik, “1 sanık hakkında takipsizlik kararı verildi. 6 sanık hakkında dava devam ediyor. 6 sanıktan 3’ü tutuklu. Diğer 3’ü de serbest. Bu 3 kişiden de 2’si adli kontrol şartlıyla serbest bırakıldı.  Devam eden darbe soruşturmasında 3 sanık hakkında da mahkûmiyet verildi” dedi.

“Soruşturmalar Devam Ediyor”

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra adliyenin en büyük iş yoğunluğunu FETÖ soruşturmalarının kapsadığını belirten Başsavcı Çevik, “Soruşturmalar devam ediyor.  Yeni operasyonlarımız da olacak. Olabildiğince suçlu suçsuz ayırmaya çalışıyoruz. Özellikle bu yapıya dini Saitlerle giren bir sürü vatandaşımız olmuş. Bunları ayıklamak lazım. Bunların tamamına terör örgütü muamelesi yapmak bu örgütün hizmetine amaç etmek olur kanaatindeyim. Bu nedenle titiz bir şekilde soruşturmaları yürütüyoruz. Kesinlikle sayılara oynamıyoruz. Önemli olan gerçekten vatanımıza ihanet etmiş bu şebekenin birer parçasını ortaya çıkarabilmek. Her önümüze gelen insanı alıp, yargılayıp, terörist ilan etmenin ülkemize katkı sağlamayacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

“Biz, Onlar Gibi Yapmayacağız”

Hukuk çerçevesinde hareket ettiklerini ve devletin tüm kurumlarıyla işbirliği içerisinde olduklarının altını çizen Çevik, şunları kaydetti: “Mücadelemiz devam edecek. Çünkü bu beka mücadelesi. Kesinlikle gevşemeye gelmiyor. Yaptıkları eylemler malum ortada. İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında 17-18 ay tutuklu kalıp salıverildikten sonra ilk işi Amerika’ya kaçarak, orada gidip ne idüğü belirsiz kâğıt parçalarını belge diye oradaki mahkemelerde Türkiye aleyhine kullanabilecek kadar vatanına düşman bir yapıyla mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi sürdürürken şunu da hiçbir zaman unutmuyoruz. Biz onlar gibi yapmayacağız, biz hukuk devletiyiz. Kesinlikle somut delillerle hareket ediyoruz. Varsayımlarla hareket etmiyoruz. Kesinlikle delil üretmiyoruz, üretmedik, üretmeyeceğiz. İnşallah sonuçta da vatanımız, milletimizin selameti için başarıya ulaşacağız. Bu konuda kimsesin şüphesi olmasın.”

“Vatandaşlara Çağrı”

Her türlü bilgi paylaşımına açık olduklarını kaydederek, vatandaşlara da çağrıda bulunan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Çevik, açıklamasını şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımız her zaman yanımıza gelebilirler. Ceza kanununda çok güzel bir düzenleme var. Biz soruşturmaya başlamadan geçmişte çeşitli Saiklerle olabilir, bu örgütle irtibat kurmuş olan kişiler bizzat bize müracaat edip örgütle ilgili tüm bildiklerini anlatırlarsa bunlarla ilgili ceza dahil verilmiyor. İndirim değil ceza verilmiyor. Tamamen yasada öngören ve bu etkin pişmanlığı teşvik için öngörülen bir düzenleme. Gizlenemezsiniz. Bir yere kadar gizleyebiliyorsunuz. Birçok etkin pişmanlık kapsamında itiraflar alıyoruz. Bu itiraflarda sürekli yeni şüphelilere ulaşıyoruz. Bir gün bu bahsettiğim durumda olan insanlara da ulaşacağız. Ama o zaman bahsettiğim gibi cezadan kurtulamayacaklar. Bu durumda olanlar iş işten geçmeden gelip bize, kolluk kuvvetlerimize müracaat etsinler. Yapı ile ilgili bildiklerini anlatsınlar.”

(Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi – 16.12.2017)

Haberin Kaynak Linki:

www.gumuskoza.com.tr/gelin-anlatincezadan-kurtulun.html

 

image_print

HABERLER