GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ’NDE BİR İLK DAHA YAŞANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ’NDE BİR İLK DAHA YAŞANDI

Giriş Tarihi: 29 Eylül 2017 - 15:05

Son Güncelleme: 29 Eylül 2017 - 15:05

Son dönemlerde başarılı ameliyatlara imza atılan Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mete Zeynal bu güne kadar Gümüşhane’de ilk kez yapılan bir ameliyatı gerçekleştirdi.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Mete Zeynal şunları söyledi:

“Kliniğimize başvuran 67 yaşındaki erkek hastamız yüksekten düştüğü şikayetinde bulunarak bel ağrısından yakınmaktaydı. Yaptığımız muayene ve tetkikler neticesinde hastamızın bel bölgesinde Lomber2. vertebrada çökme kırığı olduğu tespit edildi. Bu kırığın ilerleme, hastanın hareket kabiliyetini kısıtlama ve artar ise sinirlerine zarar verme riski vardı. Hastaya halk arasında platin takılması olarak bilinen posterior enstrümantasyon ameliyatı yapılması gerekiyordu. Ancak yaşı itibariyle hem kemik erimesi, hem de sinir dokularının tahrip olması riski olan hastamıza bu denli büyük bir ameliyatı kaldıramayacağı kanısına vardık. Bu noktada Gümüşhanemizde ilk kez yapılan ve daha az kemik ve kas dokusunun tahrip olduğu, oldukça da koruyucu bir ameliyat olan spinöz proçes fiksasyon ameliyatını başarı ile gerçekleştirdik. Uzun müddet yatağa bağlı kalma riski olan hastamız ertesi gün yürütüldü ve sonrasında yapılan tetkik ve takiplerinin sonucunda da şifa ile taburcu edildi. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat ancak üniversite hastanesi bulunan illerde ve heyet kararı ile yapılabilirken  yaptığımız hesaplamalar neticesinde hastamızın bu ameliyata uygun olduğu kararına vardık ve başarıyla ameliyatı gerçekleştirdik.”

Op. Dr. Mete Zeynal: “Bu ameliyatı Gümüşhane ilimizde yapabiliyor olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu ameliyatı gerçekleştirmemde bana gerekli eğitimi veren Atatürk Üniversitesi Beyin Cerrahisi Öğretim üyelerine ve bu ameliyat için beni teşvik edip, her imkânı sağlayan kıymetli abim Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebiye ve özveriyle çalışan ekibime teşekkürü bir borç biliyorum” Dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri aynı zamanda da Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi olan Yrd. Doç. Dr. Özgür Çelebi ise; “Vatandaşlarımıza en konforlu sağlık hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz, bu noktada son dönemlerde hekim arkadaşlarımız gerçekten de çok başarılı operasyonlara imza atarak bizleri gururlandırırken, başka illere yapılan hasta sevkinin de önüne geçmişlerdir.”  dedi.

(Haber: Coşkun Tuncer 29.09.2017)

image_print

HABERLER