Gümüşhane Emniyeti’nden Öğrencilere Terör Bilgilendirmesi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Emniyeti’nden Öğrencilere Terör Bilgilendirmesi

Giriş Tarihi: 22 Eylül 2017 - 20:07

Son Güncelleme: 22 Eylül 2017 - 20:10

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’ye gelen üniversite öğrencilerine yönelik “EL ELE GÜVENLİ GELECEK” isimli proje kapsamında bilgilendirme çalışması yapıldı.

Çalışma kapsamında Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencileri terör örgütlerine ve kötü alışkanlıklara karşı korumak, bilinçlendirmek, şehirde yaşadıkları her türlü problemlerde onlara yardımcı olmak amacıyla bir hafta boyunca  Gümüşhane otogarında ve  üniversite kampüs alanı içerisinde stand açıldı.

Kurulan stantta yaklaşık 300 kişiye (Öğrenci ve aileleri) ulaşılmış olup, üniversite kampüsünde KOM ve TDP Şube Müdürlükleri personelinin katılımı ile kurulan standlarda ise 1500 kişiye (Öğrenci ve aileleri) ulaşıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk KARATAŞ, Gümüşhane’ye gelen öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, ülkemizin yarınlarından umutlu olabilmek için aklı ve vicdanı hür nesillere ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Öğrencilerden Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmasını isteyen İl Emniyet Müdürü KARATAŞ,  “Terör örgütleri yurt içinden ve dışından ne kadar destek sağlarsa sağlasın, onları ayakta tutacak insan kaynağı olmadan varlıklarını devam ettirebilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle siz gençlerimizi kötü amaçları uğrunda kullanmak isteyen kişi ya da gruplar olacaktır. Sürekli büyüyen Türkiye, bölgesel olarak güven ve istikrar unsurudur. İstikrar ortamının bozulması sadece düzensizlikten beslenenlerin yararınadır. Sahnesi, senaryosu ve oyuncuları önceden hazırlanmış olan bir oyunun figüranları olan terör örgütleri, ülkemizi istikrarsızlaştırmak üzere faaliyette bulunmaktadırlar. Bu nedenle, terör örgütlerinin eleman kazanma çalışmaları ve provakatif faaliyetlerine karşı dikkatli olunmalıdır” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu – 22.09.2017)

 

image_print

HABERLER