GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ

Giriş Tarihi: 01 Mayıs 2017 - 6:14

Son Güncelleme: 01 Mayıs 2017 - 6:14

Zaman, her yerde olduğu gibi Gümüşhane’de de hızlı akıyor.

Hızlı akan zaman içinde şehirlerimizin de ülkemizin de gündemi hızla değişiyor.

Bugün 2017 yılının Mayıs ayının birinci günü. Yani 2017 yılından dört ay gitmiş. Geriye 8 ay kaldı.

Gümüşhane’de bu 8 ayın ancak 6 ayı inşaat mevsimidir. Kasım ayından sonra soğuklar başlar ve iş sezonu sona erer.

Demek ki; 2017 yılı içinde Gümüşhane şartlarına göre özellikle inşaat ve alt yapı çalışmaları için önümüzde olan 6 ayı iyi değerlendirmek zorundayız.

Aslında Ramazan ayını da çıkarsak beş aylık biz zaman var demek daha doğru olur.

Kurumlar çok hızlı bir performansla bu 5-6 ayı çok iyi değerlendirmelidir.

GÜMÜŞHANE – PİRAHMET ARASI ACİL OLARAK GÜNDEME ALINMALIDIR

Gümüşhane – Pirahmet arası, Gümüşhane’de en çok trafik kazalarının olduğu bölge olarak biliniyor. Özellikle Akçakale tüneli çıkışından Tekke köyüne kadar olan yol güzergâhı keyfe keder veriyor. Sürücülerin psikolojilerini bozuyor. Yeniden etüt edilerek bu yol yüksek standartlarda yapılmalı. Pirahmet kavşağı da aynı şekilde bir an önce bitirilerek insanların korkulu rüyası olmaktan çıkarılmalıdır.

KÖY YOLLARININ ASFALTI

Valimiz Sayın Okay Memiş için bir prestij projesi haline gelen köy yollarının asfaltlanması çalışmaları da çok seri şekilde bitilmelidir. Geçen yıl başlanan Torul köylerindeki asfaltlama çalışmaları yarım kalmıştı. İnşallah bu sene erken biter.

Asfalt çalışmalarının yapılacağı güzergahlardan biri olan Demirkapı – Dağdibi grup yolunda  Demirkapı Atgüney mahallesinin alt bölgesinden geçen ve özellikle kış aylarında çok sorun olan 250 metrelik rampa ve bozuk kısmın da düzeltilmesi gerekir.

Özellikle asfaltsız köylerin çok olduğu Torul bölgesinde grup yollar asfaltlanırken, grup yollardan köylere ve mahallelere giden tali yolların da beton yapılacağını duydum. Güzel bir düşünce. Bu konuda da yine Sayın Valimiz Okay Bey’i tebrik ediyorum.

DEMİRKAPI – KÜRTÜN BAĞLANTI YOLU GENİŞLETİLMELİ

Daha önceleri birkaç kez yazmıştım. Torul Demirkapı köyü ile Kürtün Demirciler köyü  arasında bulunan vadi içi yol, her mevsim çalışan ve kış aylarında da çok rahat kullanılan bir güzergah. Bu yolun 5 km’lik bölümü dar. Genişletilmesi ve asfaltlanması gerekir.  Bu güzergâhın da Sayın Valimizin bir eseri olarak genişletilip asfaltlanmasını istiyoruz. Bu güzergah aynı zamanda Kürtün – Torul arasındaki devlet karayolunun da herhangi bir kapanma halinde  tahliye ve geçiş alternatifidir.

TORUL – DEMİRKAPI DAĞ YOLUNUN YOL KORKULUKLARI BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR

Torul ilçesi ile Demirkapı arasında bulunan grup yolu çok yüksek dağ yamaçlarından geçtiği için yol kanaralarına korkuluk yapılması hem araç hem de can ve mal güvenliği açısından çok önemlidir. Bu konuya da ilgililer inşallah el atarlar.

KÖYLERİMİZDE GSM TELEFON GÖRÜŞMELERİ 3G YE YÜKSELTİLECEK

Valimiz Sayın Okay Memiş tarafından el atılan çok önemli bir konuda GSM vericilerinin kalite artırımı. Gümüşhane’nin tüm köylerinde cep telefonları görüşmelerinde büyük sorun yaşanıyor. 3G li sitem olmadığı için internet verimli çalışmıyor. Sayın Valimiz geçtiğimiz günlerde bu konuyu dile getirmiş ve gereğinin yapılacağını açıklamıştı. İnşallah tüm köylerimizde bu GSM  3G Sorunu da bu yıl içinde çözülmüş olur.

KUT’ÜL AMARE KAHRAMANI GÜMÜŞHANELİ OSMAN OĞLU MEHMET’LE İLGİLİ BİR ŞEY YAPILMADI

29 Nisan 2017 tarihinde, yani iki gün önce Kut’ül Amare zaferinin 101. Yıl dönümü idi. Kut’ül Amare zaferi,  Çanakkale Zaferi’nden sonra Osmanlı tarihinde İngilizlere karşı kazandığımız çok önemli ikinci zafer sayılıyor.

Kut’ül Amare savaşında Gümüşhaneli Osman Oğlu Mehmet, tüfeği ile bir İngiliz uçağını düşürerek savaşın seyrini değiştiriyor.

Gümüşhaneli Osman Oğlu Mehmet’in kahramanlığını geçen yıl Ülke TV yapımcısı Turgay Güler, tarihçi Mustafa Armağan’la 22 Nisan 2016 tarihinde yaptığı programda işlemiş ve Gümüşhane Valisi ile Gümüşhane Belediye Başkanına çağrı yaparak Osman oğlu Mehmet’le ilgili tavsiyelerde bulunmuştu.  Bu videoyu biz tekrar  www.gumushanedenhaber.com   haber sitemizde yayımladık.  Ama, bugüne kadar aradan bir yıl geçmesine rağmen Gümüşhane’de Gümüşhaneli Osman Oğlu Mehmet le ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. Bir anıt dikilebilirdi. Bir okula veya mekâna adı verilebilirdi. Gümüşhane Üniversitesi tarafından ailesi araştırılabilirdi. Bunlar yapılmadı. İnşallah bundan sonra yapılır.

ERMENİ KURŞUNU İLE ŞEHİT OLAN HÜSEYİN HÜSNÜ EFENDİ’NİN KABİR DÜZENLEMESİ DE YAPILMADI

Yüz yıl önce, 1916 yılında Ermeni çetelerince merkez ilçe  Hasanbey mahallesi kayalıklarında arkasından vurularak şehit edilen ve şehadeti üzerinden yüz yıl geçen Hüseyin Hüsnü Efendi’nin kabir düzenlemesi ve kitabesi de yapılmadı. İnşallah o da önümüzdeki günlerde yapılır diye temenni ediyoruz.

AHMED ZİYAÜDDİN GÜMÜŞHANEVÎ HAZRETLERİ MAYIS AYI İÇİNDE ANILMALI

13 Mayıs, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri’nin ölüm yıl dönümü. Geçen yıl Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevî Hazretleri ile ilgili bir anma yapılmadı. Bu yıl için ise Sayın Belediye Başkanımız Ercan Çimen anma programı yapılacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Bu programın yapılmasını bekliyoruz.

GÜMÜŞHANE ŞEHİR İÇİ YOLLARIN ASFALT YENİLENMESİ

Bu konuyu çok elzem görüyoruz. Mahalle içi yollarda çok fazla bozulmalar var. Bu bozulan noktaların yama yapılmasından ziyade yolların komple yeniden asfaltlanması gerekir. Yama yapıla yapıla yollarda dengesizlikler oluşmuş. Bu dengesizlikler yeni yamalarla daha da sorun olacak. Onun için, cadde ve sokakların baştan sona yeniden asfaltlanması gerekir.

BAĞLARBAŞI SAĞIRKAYA BÖLGESİNDE TAŞ DÜŞMELERİ NE OLACAK

Bundan tahminen iki ay kadar önce Belediye Zabıta Müdürlüğü’nce Bağlarbaşı mahallesi birinci TOKİ yol girişindeki kayanın önünden geçen yol, bir güvenlik bandı ile kapatıldı. Hâlâ öyle duruyor. Bu şeridin çekilmesi bir tedbir mi? Değilse çözüm ne zaman bulunacak?

Şimdilik bu kadar.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER