GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ

Giriş Tarihi: 09 Ekim 2017 - 8:00

Son Güncelleme: 08 Ekim 2017 - 20:46

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Dünya ve ülkemiz gibi ilimiz Gümüşhane’de de hızlı bir gündem yaşanıyor.

Geçen ay iki önemli dış gezi ve etkinlik Gümüşhane’nin gündemi idi. Bingöl gezisi ve İstanbul Maltepe’deki Gümüşhane günleri.

Ekim ayı ise yeni gündemlerle dolu.

GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMU

Önümüzdeki hafta 16-18 Ekim 2017 tarihlerinde Gümüşhane Üniversitesi’nde “I. ULUSLARARASI GÜMÜŞHANE SEMPOZYUMU” yapılacak.  Bu önemli etkinliğin Gümüşhaneliler tarafından takip edilmesi gerekir. 97 Bildirinin sunulacağı Sempozyumun Gümüşhane için hayırlı olmasını diliyoruz.

********

RAMADA AÇILDI, HAYIRLI OLSUN

Uzun süredir açılış çalışmaları devam eden RAMADA OTEL nihayet geçen hafta müşteri almaya başladı.

Dünyanın önemli marka otellerinden RAMADA’nın Gümüşhane’ye açılması ile Gümüşhane turizminde önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

RAMADA OTEL’in sahibi hemşerimiz Zekai Araz Bey çok büyük zahmetler çekmesine rağmen sabrının ve çalışmasının mükâfatını aldı ve güzel bir tesisi Gümüşhane’ye kazandırdı.

RAMADA OTEL’in hem Araz ailesine, hem de Gümüşhane ve ülke turizmine hayırlı olmasını diliyoruz.

********

TELEFERİKLE İLGİLİ OLARAK VATANDAŞLARDAN TEKLİFLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

“Karşıyaka Tabiat Parkı projesi” kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşhane’ye yaptırılacak olan teleferikle ilgili olarak bir vatandaşımız şunları söyledi: “Teleferiğin tarihi Süleymaniye mahallesine  ve devamında Kayak merkezi olarak düşünülen bölgeye çıkması lâzım. Biz hiç değilse teleferik sayesinde tarihi eski Gümüşhane’yi turistlere gösterip gezdirebiliriz. Mümkün olabilecekse teleferik projesinin bu bölgeye kaydırılması çok yararlı olur.”

Vatandaşımızın teklifi bu… Ama, zannediyorum Süleymaniye bölgesi “Karşıyaka Tabiat Parkı” dışında kaldığı için, teleferik projesinin kapsam dışına çıkılarak Süleymaniye ve Kayak merkezi bölgesine kaydırılması mümkün olamayabilir. Ama, şayet mümkün olursa vatandaşımızın düşüncesi gayet güzel ve doğru bir düşüncedir. Tabiri caiz ise bir taşla iki – üç kuş vurulmuş olur. Yani hem teleferik projesi yapılıp, hem de tarihi Süleymaniye kenti ve kayak merkezi teleferiğe kavuşmuş olur. Bu teklif edilen hattın mümkün olması halinde teleferiğin de şehir içinde kurulacağı biniş istasyonu için en güzel yer Oltanbey Mahallesindeki Müze’nin bahçesi olur.

********

YENİ HASTANENİN YOL SORUNU

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, son yaptığı değerlendirmede Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi ve KYK yurtlarının yolları ile ilgili şunları söyledi: “Bir süreliğine hem Alemdar Köyü yolunu, hem de hastane yolunu trafiğe kapatıp yolu jandarmanın yanından vereceğiz. Çalışmalar bitene kadar bu şekilde ulaşım sağlanacak. Bu yolun ihalesini yaptık, müteahhit çalışmaya başlayacak. Bu süre içerisinde o bölgede kaya düşme riskini tamamen ortadan kaldıracağız.”

********

YENİ HASTANE İÇİN BİR DÖRDÜNCÜ YOL ALTERNATİFİNİ DE BİZ TEKLİF EDİYORUZ

Gümüşhane’de göreve başladığı andan bugüne kadar pek çok önemli konuya el atıp halleden Sayın Valimiz Okay Memiş’i belki de en çok yoran konu yeni hastane oldu.

Sayın Valimiz Okay Memiş, tehlike risklerinin tamamen ortadan kaldırılması için çalışıyor, çabalıyor. Doğrusu da budur. Özellikle yol güvenliği tam sağlanmadan yeni hastanenin hizmete açılmaması gerekir.

Yeni Hastane ve KYK yurtları için bölgeye bir dördüncü alternatif yolu da biz teklif edelim.

“Karşıyaka Tabiat Parkı” projesi içine konulduğunu bildiğimiz “Eski Gümüşhane – Yeni Hastane arası” yolun da bir an önce “şehir içi tanjant yolu” mantığı içinde hizmete açılması gerekir.

Eski Gümüşhane’ye çıkan yolun tahminen yarılarına denk gelen Müftülük Kur’an Kursu yanındaki virajdan ya da eski Gümüşhane’nin içinden başlayıp “Karşıyaka Tabiat Parkı” içinden geçip yeni hastane bölgesine (Bağlarbaşı mahallesi) ne ulaşacak bir tanjant yolu hem şehri rahatlatır, hem de yeni hastaneye ve KYK yurtlarına önemli bir alternatif bağlantı olur.

Sayın Valimizin bahsettiği yollar da tamamlandığında yeni hastane ve yurtlar bölgesine ulaşmada 4 ayrı yol güzergâhı hizmete girmiş olur.

Kısa vadede olmasa bile uzun vadede yeni hastane ve KYK yurtlarının olduğu bölgeye Fen Lisesi önünden yapılacak bir viyadükle ulaşılacak bir yolun da belki gündeme gelmesi gerekir.

********

MUSTAFA ADİL GÜRSES GÜMÜŞHANE’YE ÖRNEK OLMALI

MHP Gümüşhane İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Mustafa Adil Gürses bir süreden beri yurt dışı gezileri yaparak – belki kuracağı yeni bir iş için- gözlemler yapıyor.

Sayın Gürses, geçen hafta Gümüşhane İl Genel Meclisi’nde bir konuşma yaparak yurt dışından iki önemli konuyu “güzel örnek” olarak Gümüşhane gündemine taşıdı.

Gürses’in birinci örneği ve teklifi; “Romanov” cinsi koyunların Gümüşhane’de yaşatılabileceğine dikkat çekti. Bu koyunların yaşadığı iklim yapısının Doğu Karadeniz iklim yapısına uygun olduğunu belirten Gürses, oldukça verimli olan bu ırk koyunların Gümüşhane’ye gelmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Gürses’in ikinci örneği ve teklifi ise; özellikle Ukrayna’dan getirdiği “glütensiz un” üretilen buğday çeşidini de tanıtan Gürses, bu türün Gümüşhane’de yetişebileceğini, aynı Kinoa bitkisi gibi çiftçiye yüksek gelir getiren farklı bir tür olabileceğinin altını çizdi.

Mustafa Adil Gürses Bey’in bu davranışı gerek yurt içi, gerekse yurt dışına giden hem atanmış, hem de seçilmişlere örnek olmalı. Yapacakları gözlem ve incelemelerle Gümüşhane için güzel örnek olabilecek ne varsa Gümüşhane gündemine taşımalıdırlar.

Bu haftalık bu kadar diyoruz.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER