GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ

Giriş Tarihi: 31 Ekim 2016 - 11:02

Son Güncelleme: 31 Ekim 2016 - 11:02

GÜMÜŞHANE GÜNDEMİ

Hasan PİR

İletişim teknolojileri sayesinde günümüzde dünya küçülüp bir Gümüşhane olurken, Gümüşhane’de büyüyüp bir dünya olmuştur.

İletişim teknolojilerindeki bu hız ve büyüme nedeniyle vatandaşımızın gündemi belki her saat, belki her dakika önemli gelişmelerle sürekli değişmektedir.

Bugünkü yazımda Gümüşhane’nin çok önemli iki gündemi üzerinde durmak istiyorum:

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN ŞİMDİDEN GÜMÜŞHANELİLERE TANITILMASI GEREKİR

Türkiye’nin bugünkü ve yarınki en önemli gündemi “Başkanlık sistemi” olacaktır. Gümüşhane’de de artık siyasi gündem “Başkanlık sistemi” dir.

Başta AK Parti olmak üzere başkanlık sistemini destekleyen siyasi organizasyonların birinci gündemi de bu sistemi vatandaşa, kamuoyuna aktarma, tanıtma hazırlığı olmalıdır.

Türkiyemiz için çok önemli olan bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli ve başkanlık sistemi kamuoyuna çok iyi anlatılmalıdır. Bunun da yolu, daha bu günden gerekli hazırlıkların yapılmasıdır.

YENİ GÜMÜŞHANE DEVLET HASTANESİ AÇILIRKEN NELER YAPILMALIDIR?

Gümüşhane’de ikinci önemli konu ve gündem; “Yeni Devlet Hastanesi”nin açılmasıdır.

Eski Bağlar Mahallesi’ndeki Yeni Devlet Hastanesi’nin bir an önce hizmete girmesi için Valimiz Sayın Okay Memiş büyük gayret sarf ediyor.

Yeni hastane yolunun standart bir şekilde yapımı Sayın Valimiz Okay Memiş ve Sayın Belediye Başkanımız Ercan Çimen’in yakın ve titiz takibi ile devam ediyor. Kısa sürede bitirilmesi beklenen bu yolun hizmete girmesini müteakiben yeni hastanenin de hemen hizmete alınması düşünülmektedir.

Yeni Devlet Hastanesi’nin yol yapımı devam ederken, hastanenin açılışı için tahmini bir tarih belirlendiğini zannediyorum.

Sayın Valimize ve Sağlık yetkililerine bu noktadaki tavsiyemiz; şimdiden bu devasa binada çalışacak personelin ihtiyacı giderecek sayıda tamamlanmasıdır. Ayrıca; gerek eski, gerekse yeni alınacak personelin, bu yeni binada çalışma oryantasyon eğitimlerinin de bir an önce yapılması gereğidir.

Milletimizin kullandığı çok değerli bir atasözü vardır: “Bir iş nasıl başlarsa öyle gider” Dolayısıyla yeni hastanemizin çok donanımlı ve yönetim olarak da çok disiplinli olarak hizmete başlaması gerekir. “Hele bir açılsın da gerisi gelir” felsefesi ve düşüncesi çok yanlış olur.

Devasa hastane binası; var olan eski hastane personeli ile devam edebilecek midir? Bu biraz zor görünüyor, çünkü eski hastanenin hizmet mekan ve büro sayıları ile yeni hastanenin mekan ve büro sayıları çok farklıdır. Şimdiden bu konunun hazırlıklarının da yapılması gerekir.

Bir diğer konu da yeni hastaneye yeni cihazların alınması gereğidir. Bu konuda da şimdiden gerekli donanım ve yerleştirme zamanlama ve planlaması yapılmalıdır.

Yeni hastane hizmete alındıktan sonra, vatandaşın önüne noksanlıklarla çıkmak keyfe keder verir. Tavsiyemiz bu hususların bir an önce gündeme alınmasıdır.

Güzel günler dileğiyle.

 

 

 

image_print

HABERLER