GÜMÜŞHANE İL GENELİNDE 69 BİN 766 ŞAP AŞILAMASI YAPILDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE İL GENELİNDE 69 BİN 766 ŞAP AŞILAMASI YAPILDI

Giriş Tarihi: 15 Aralık 2017 - 20:53

Son Güncelleme: 15 Aralık 2017 - 20:53

Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü konulu toplantı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden açıklama şöyledir:

“İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Edip Birşen başkanlığında, İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç,  Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Özgür Oytun Öner, İlçe Müdürleri ve il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan Veteriner Hekimler katıldı.

2017 yılı içerisindeki hayvan hastalıkları mücadele çalışmaları, hayvan hareketlerinin genel durumu ve 2018 yılında yapılması planlanan çalışmalar ele alındı. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Bakanlık üst düzey yöneticilerin ve 81 il Müdürlerinin katılımıyla Antalya’da yapılan Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Programı 2017 Değerlendirme toplantısında ele alınan konularla ilgili detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü Edip Birşen,  Hayvan hastalıkları ile mücadele ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak,  İlimizde toplamda 69 bin 766  şap aşılaması yapılmış olup,  aşılama çalışmaları ve program hedeflerinde yüzde 102 başarı elde edildiğini ifade etti. Birşen, 2017 yılı ilimizde hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele açısından başarılı bir yıl olduğunu belirterek özverili çalışmalarından dolayı tüm veteriner personelini tebrik ediyorum dedi.

Toplantıda İlimizde Hayvan Sağlığının temel konusunu oluşturan Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Programı hakkında karşılaşılan sorunlar, yapılan çalışmalar, aşılama oranları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bu çerçevede hayvan hastalıkları ile daha etkin mücadele edebilmek için mevzuat çerçevesinde neler yapılabileceği, karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri hususlarında paylaşımlar yapılmıştır.

Daha sonra Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Özgür Oytun Öner tarafından 2017 yılında yapılan faaliyetler ile ilgili genel bilgilendirme yapılarak, İl genelinde Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan sayıları ve güncelleme çalışmaları, Buzağı ölümleri, İl genelinde yapılan güncel şap aşısı bilgi raporu, gebe düvelerin ücretsiz aşılanması, Kesim hanelerin sıkı takip edilmesi ve dişi hayvan kesimlerinin yasaklanması konularına detaylı bilgilendirme yapmıştır.

Ayrıca toplantı sonunda Şap Aşı Kampanyası kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerimizin göstermiş olduğu başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı, İl Müdürü Edip Birşen tarafından Şube ve tüm ilçe müdürlerine teşekkür ederek kampanya çerçevesinde en yüksek aşılama oranı başarısını sağlayan Kürtün İlçe Müdürlüğüne 1 adet dizüstü bilgisayar hediye edilmiştir.”

 

image_print

HABERLER