GÜMÜŞHANE KAMUOYU REKTÖR GÜNAYDIN’A SAHİP ÇIKTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KAMUOYU REKTÖR GÜNAYDIN’A SAHİP ÇIKTI

Giriş Tarihi: 14 Ekim 2016 - 13:32

Son Güncelleme: 14 Ekim 2016 - 13:32

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın’ın bütün fakültelerin dekanlıklarına vekalet ettiği gerekçesi ile bazı yayın organları ile sosyal medyada hakkında yapılan karalamalı yayınlara Gümüşhaneliler tepki göstererek Rektör Günaydın’a sahip çıktılar.

Gümüşhaneli pek çok vatandaşımız; Olağanüstü Hal Uygulamaları kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu’nun aldığı kararla boşaltılan dekanlıklara Rektör Günaydın’ın vekalet etmesinin doğal olduğunu ve YÖK’ün bilgisi dahilinde olduğunu belirterek, bu durum sadece Gümüşhane Üniversitesi’nde değil pek çok üniversitede uygulandı diyerek örnek gösterdiler.

Gümüşhaneli vatandaşların verdiği örneklerden bazıları şöyle:  Pamukkale rektörü 16 fakülte 3 yüksekokul ve 2 enstitü olmak üzere 22 vekaletname, Giresun 7 vekalet, Gümüşhane 5 vekalet, Artvin 5 vekalet, Muğla, Manisa, Bartın, Çanakkale 4 vekalet. Ağrı, Namıkkemal, Ondokuzmayıs ve Erzincan 3 vekalet var.

Diğer üniversitelerin  gündem yapılmayıp, sadece Gümüşhane Üniversitesi’nin gündem yapılmasına tepki veren vatandaşlar “ İhsan Günaydın’ın yanındayız. 8 yılda 20 bin nüfuslu bir Üniversite kuran Rektör Günaydın’a yapılan saldırıları da kınıyoruz.” Dediler.

 

 

 

 

image_print

HABERLER