GÜMÜŞHANE KARAER MAHALLESİ MUHTARI KUTMAN’DAN ACİL OKUL ÇAĞRISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

25 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KARAER MAHALLESİ MUHTARI KUTMAN’DAN ACİL OKUL ÇAĞRISI

Giriş Tarihi: 18 Eylül 2017 - 16:09

Son Güncelleme: 18 Eylül 2017 - 16:12

Gümüşhane’nin en büyük mahallesi olan Karaer mahallesi Muhtarı Mehmet Kutman, 2017-2018 eğitim öğretim yılı başladığı gün, mahallesinde yaşanan büyük eğitim sorununu dile getirdi.

Muhtar Kutman; Karaer Mahallesi Gümüşhane’nin en büyük ve merkezi mahallesi olmasına rağmen, idarenin yanlış ve istişaresiz aldığı kararlarla mahallenin ilkokul öğrencilerinin ve velilerin mağdur olduğunu söyledi.

Muhtar Kurtman; “Şu anda Karaer Mahallesinin ilkokul birinci sınıf öğrencileri mahallenin dışında bulunan okullara kayıt yaptırdılar. Mahallenin kendi okul binası olan Gazipaşa okulu ortaokul öğrencilerine tahsis edildi. Bu yıl, sadece 30 kişilik –  bir şubelik ilkolkul birinci sınıf öğrencisi alındı. Yer darlığından ve ortaokul öğrencilerinin arasında ilkokul öğrencilerinin eğitim yapma zorluğundan kaynaklı olarak mahallenin ilkokul birinci sınıfa kayıt olacak öğrencileri şehirdeki diğer mahallelerde bulunan okullara gitmek zorunda bırakıldı. Gümüşhane’nin merkez ve en büyük mahallesinde ilkokul bulunmaması çok düşündürücü. Yetkililer bir an önce yeni bir planlama çalışması yaparak mahallenin ilkokulunu açmalıdırlar. Eski Gazipaşa okul binası şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü daha uzak yerlerdeki okul binalarını kullanabilir. Bu bina eskiden ilkokuldu. Tekrar ilkokula dönüştürülmelidir. Ve mahallenin ilkokul öğrencilerine tahsis edilmelidir.” Dedi.

 

image_print

HABERLER