GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİ BAŞKANI HASAN PİR’DEN AYDIN DOĞAN’A DEMOKRASİ TEŞEKKÜRÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KENT KONSEYİ BAŞKANI HASAN PİR’DEN AYDIN DOĞAN’A DEMOKRASİ TEŞEKKÜRÜ

Giriş Tarihi: 21 Kasım 2016 - 16:49

Son Güncelleme: 21 Kasım 2016 - 16:49

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 19 Kasım2016 Cumartesi akşamı İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından 19 Kasım 2016 Cumartesi günü akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen İstişare danışma programında 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan FETÖ Darbe girişimi gecesi yaşananları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğini anlattı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı  Nidai Köroğlu, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, İstanbul’da bulunan Gümüşhane dernekleri başkanları ve çok sayıda Gümüşhaneli iş adamının katıldığı gecede Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir’in: “ Aydın Doğan Bey’in Medyasında, CNN de Hande Fırat’ın o gece telefonundan Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını yayınlaması, darbecilere karşı halkımızın meydanlara inmesi ve mücadele başlatması için  çok önemli bir kamçı olmuştur. Eğer, bu mesajın halka durulması gecikseydi belki hiç birimiz bu toplantıda olamayacaktık. Onun için Aydın Doğan Bey, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının yayınlanmasına izin vererek çok öneml bir demokrasi hizmeti yapmıştır. Kendisini kutluyorum. 15 gün önce İstanbul’a Kent Konseylerinin bir toplantısına geldiğimizde Aydın Bey’in bir yakını bize şu bilgiyi aktardı. Aydın Bey’in müsaadesiyle bu çok önemli konuyu açıklamak istiyorum. O akşam, 15 Temmuz 2016 Darbe girişimi akşamı CNN’den Hande Fırat hanım, Aydın Bey’i telefonla arayıp,  darbe girişimine  karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka hitabını yayınlayıp yayınlamayacağı konusunda Aydın Bey’in fikrini soruyor. Aydın Bey’de hiç tereddütsüz “Biz demokrasinin yanında olacağız. Bu konuda Hükümetin yanında olacağız. Hemen yayınlayın” diyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı darbecilere karşı direnmeye çağıran konuşması CNN de canlı yayınlanıyor. Bu önemli kahramanlığından dolayı Hemşerimiz Aydın Doğan’ı tebrik ediyoruz.” dedi.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir’i, konuşmasından sonra tebrik eden Aydın Doğan, programda kendisine söz verildiğinde ise,  15 Temmuz gecesi olanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğini anlattı ve şunları söyledi:

“Değerli hemşerilerim, köylülerim, arkadaşlarım, çocukluk arkadaşlarım, birçoğunun babasıyla dostluk ettiğim arkadaşlarım;  bugün burada olmaktan o kadar mutluyum ki, buranın havası başka, kokusu başka. Gümüşhane’de yıldızlar bile başka parlıyor. Kelkit’te gök bile daha Mavidir. Hakikaten burada da böyle bir hava hissetmeye başladım. Emicelerim,arkadaşlarım,dostlarım beni fevkalade gururlandırdı. Gençlik yıllarımızda Gümüşhane Derneği ile ilgili kimlerle beraber çalıştık.  Burada Yalnız Metin Akagün’ü görebildim.Ellili yılların sonuna doğru Avukat Sezai Ataç Bey, Ondan sonra yine Rahmetli İstanbul Milletvekili Enver Karabeyoğlu Bey, onlarla epey gayretler sarf ettik. O yıllarda bütün uğraşlarımız sonucu ancak  Fatih’de bir yurt binası yaptırabildik. Ondan sonra ben koptum o işlerde. Ama,  bu akşam buraya gelince  o yılları hatırlamaya başladım.

Samimi söylüyorum; burası başka kokuyor, Gümüşhane kokuyor,hemşeri kokuyor, arkadaş kokuyor. Kusura bakmayın ben siyasetçi değilim. Uzun konuşmayı beceremem.

15 Temmuz gecesi çok konuşuldu. Ben de onu anlatacağım. 15 Temmuz gecesi ben büyük şehirlerde değildim onun için o korkuyu yaşamadım. Bodrum’da yazlık evimdeydim. Televizyonlardan olayları devamlı takip ettim. Arkadaşlarıma ilk verdiğim talimat, şartlar ne olursa olsun, hangi şeyler altında olursak olalım mutlaka demokrasinin yanında olacağız. Bizim nefes borumuz demokrasidir. Zaten,  demokrasi olmazsa olmaz.  Bunun için ne yapın yapın Hükümetin yanında olacağız. Tüm arkadaşlarım bu talimatlarıma uydular. Hande’nin bu şeyler dolayısıyla çok adı geçti. Ben Hande ile ilgili bir anekdotu anlatmak istiyorum:  Eşim yanımda, büyük kızım yanımda, bir damadım yanımda  onlar da haliyle bana sekreterlik yapıyorlar. Falanı bağlayın, Vedat’ı bağlatın, Hande’yi bağlayın, Erdoğan’ı bağlayın. Hepsiyle konuşuyorum. Hande bana dedi ki: Ben biraz sonra  Tayyip Beyi çıkarırsam ne yaparsın? Dedi. Dedim ki eğer sen onu yapabilirsen  ben de sana düğün yaparım.  Hande çok sevindi doğru diyorsunuz dedi. Kız dedim eşyaların da benden. Konuşmasından on dakika sonra bunu yaptı. Arkadaşımız çok başarılı bir iş yaptı. Hakikaten de  Tayyip Bey’in o  cesur duruşu, ödün  vermeyişi, bunu kendisine de söyledim.  Biraz ödün verseydiniz, ülkemiz şimdi maceracıların elindeydi dedim, büyük lidersiniz dedim. Liderlerde zaten böyle kritik zamanlarda belli olur. Meşhur bir laf vardır.Liderlik insanlara ana rahminde düşermiş. Hakikaten de  Tayyip Bey liderlik vasfını gösterdi. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olduk.  Onun için Cumhurbaşkanımızı kutlamak gerek. Büyük bir liderlik gösterdi. Her liderin kolay kolay verebileceği karar değildir. Zaten orada, Cumhurbaşkanımızın meydanları doldurun, havalanlarına çıkın demesinden sonra- halk da çıkmıştı ama, çıkışlar üç kat artmaya başladı. Ben de dedim bu iş bitti artık.”

image_print

HABERLER