GÜMÜŞHANE KYK İL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞARILI FAALİYETLERE DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE KYK İL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞARILI FAALİYETLERE DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 21 Aralık 2017 - 15:17

Son Güncelleme: 21 Aralık 2017 - 15:17

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, gençlerin akademik, sosyal-kültürel, milli ve manevi gelişimleri için de her türlü imkân ve fırsatı seferber ediyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Gümüşhane İl Müdürlüğünün 20 Aralık 2017 Çarşamba günü düzenlemiş olduğu ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri- Şiirin Gölgesinde Türküler” programı Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezinde 1500’e yakın öğrenci katılımıyla gerçekleşti. Katılan öğrencilerle program sonunda çekiliş yapılarak öğrencilere tablet, yemek çekleri, sinema biletleri ve kitaplar hediye edildi.

“Şiirin Gölgesinde Türküler” kapsamında Talha Bora Öge ve ekibi türküleri ve eşsiz şiirleriyle gençlerle bir araya geldi. 

Programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN, İl Jandarma Komutanı Cezayir DANIŞAN, Edebiyat Fakültesi Dekanı Bayram NAZIR ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Hüseyin DEMİR, İl Müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının değerli üyeleri ile öğrenciler katıldı.

İnsanoğlu türküsüz kaldığı zaman gurbettedir diyen KYK Gümüşhane İl Müdürü Mücahit ATALAY, türküler bitip tükenirse hatırasız, sevdasız ve yalnız kalacağımızı ifade etti.  Türküler ve şiirlerde müşahhas olarak yürek, mücerret olarak gönül vardır diyen  ATALAY, “Özgür Kudüs’ün semalarında, mazlum ve mahzun coğrafyalarda insanlığın kahramanlık türkülerinin ve özgürlük şiirlerinin okunacağı günlerin  tez zamanda gelmesini ümit ediyoruz” dedi.

Gümüşhane KYK programın yapıldığı Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezini KYK’ya tahsis eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Halil İbrahim ZEYBEK’e ve öğrencilerin coşkusuna ortak olan Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan ÇİMEN’e, Alay Komutanımız Cezayir DANIŞAN’a, dekanlarımıza ve protokolün diğer temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

(Kaynak: Gümüşhane KYK İl Müdürlüğü Basın Bürosu)

 

image_print

HABERLER