GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ, İKİ YILLIK İCRAATLARINI BASINLA PAYLAŞTILAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ AKGÜL VE PEKTAŞ, İKİ YILLIK İCRAATLARINI BASINLA PAYLAŞTILAR

Giriş Tarihi: 30 Ekim 2017 - 16:16

Son Güncelleme: 30 Ekim 2017 - 16:25

Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş,  1 Kasım 2017 tarihinde dolacak olan iki yıllık hizmetlerini basın toplantısında değerlendirdiler.

Gümüşhane Belediyesi Meclis Salonu’nda  30 Ekim 2017 Pazartesi günü yapılan basın toplantısına Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,  AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse ve Gümüşhane yerel basın mensupları ile haber ajansı mensupları katıldı.

CELALETTİN KÖSE: “UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, basın toplantısının açılışında yaptığı konuşmada 14 Ağustos 2011 tarihinde kurulan AK Parti’nin 15 yıllık iktidarı boyunca hem ülkemize hem de Gümüşhane’ye çok önemli hizmetler yaptığını belirterek: “Hem Türkiye, hem de Gümüşhane bu süre içinde baştan başa imar ve ihya edilmiştir. Yatırımlarda zirve yapılarak altın çağı yaşanmıştır. Gümüşhane’de uyumlu ve örnek bir çalışma sergiliyoruz. Gümüşhane’deki uyumlu çalışma ve hizmetler için özellikle Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’la Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e, AK Parti il ve ilçe teşkilatlarımıza, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ERCAN ÇİMEN: “VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Av. Celalettin Köse’den sonra konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen; Gümüşhane Belediyesi’nin çalışmalarını özetledikten sonra, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini, şehrin bütün sorunlarına el attıklarını ifade ettikten sonra, uyum içinde güzel bir çalışma yürüttüklerini belirterek, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’la, il Başkanı Av. Celalettin Köse’ye teşekkür etti.

MİLLETVEKİLİ CİHAN PEKTAŞ:  “TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK UYUMLU BİR EKİBİZ”

Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş; basın toplantısının yapılış nedeninin; milletvekilleri olarak iki yıllık icraatlarını basınla paylaşmak olduğunu belirterek sözlerine başladı.

İki gün sonra 1 Kasım 2015 Milletvekilli Genel Seçimleri’nin üçüncü yılına gireceklerini belirten Cihan Pektaş iki yıllık süre içinde yapılanları anlattı.

Milletvekili Pektaş: “Gümüşhane milletvekilleri olarak güzel bir birlik, beraberliğimiz var. Osman Bey’le abi – kardeş gibiyiz. İl teşkilatımızla, ilçe teşkilatlarımızla, il, ilçe, belde belediye başkanlarımızla, vatandaşlarımızla, STY larla güzel bir birlik beraberliğimiz var. Bu durum bizim için çok büyük zenginlik.” Dedi.

AK PARTİ DÖNEMİNDE SON 15 YILDA GÜMÜŞHANE’YE YAPILAN YATIRIMLARI  TANITAN BİLGİ BROŞÜRÜ BASINA DAĞITILDI

Milletvekili Cihan Pektaş’ın basın mensupları ile paylaştığı yatırımlarla ilgili bilgi broşürü basın mensuplarına dağıtıldı.

GÜMÜŞHANE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Milletvekili Pektaş: “AK Parti iktidarları dönemlerinde son 15 yılda toplam 9,1 milyar TL tutarında  bir yatırımın Gümüşhane’ye geldiğini belirterek, yatırımların nüfusa oranlamasında Gümüşhane  Türkiye’de en fazla yatırım alan il olmuştur.” dedi.

AK Parti dönemlerinde Gümüşhane’ye yapılan yatırımları tek tek anlatan Cihan Pektaş: “Zigana tünelinden sonra, Tarsun Tüneli, Pöske tüneli, Vavuk dağı tüneli, Pekün tünellerinin de kısa zamanda tamamlanması ile Gümüşhane bölgede bir cazibe merkezi ve kavşağı olacaktır” dedi.

ÇEVRE YOLU BAHARDA HİZMETE AÇILACAK

Gümüşhane çevre yolu ile ilgili çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Milletvekili Pektaş; “2018 bahar aylarında çevre yolu hizmete girecektir” dedi.

TİREBOLU – TORUL ARASI YENİ YOL PROJESİ TAMAMLANDI

Tirebolu ile Torul arasından yeni bir yol projesinin tamamlandığını kaydeden Cihan Pektaş “Türkiye’de dağ çıkmadan, tepe aşmadan 0 noktasından 1000’li rakamlara çıkılan tek güzergah Harşit vadisidir. Bu yol bizim için önemli.” Dedi. Yeni projede toplam uzunluğu 20 kmyi bulan 40 tünelin olacağını belirten Pektaş bu projenin uygulama ve ihale noktasına gelmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

BAYBURT – GÜMÜŞHANE HAVAALANI  2 YILDA BİTECEK

Köse ilçesi Salyazı köyüne yapılacak olan havaalanı ile ilgili de bilgi veren Milletvekili Pektaş, havaalanı ile ilgili ihale sürecinin yakında tamamlanacağını belirterek, iki yıl gibi kısa bir süre içinde havaalanının tamamlanarak hizmete gireceğini anlattı.

HARŞİT GÜMÜŞHANE’NİN KİMLİĞİDİR

Pektaş: “Harşit eskiden bir dere idi. Yapılan yatırımla şimdi Gümüşhane’nin kimliği oldu. Biz şu anda Gümüşhane’yi modern şehir haline getirecek projeler yapıyoruz işte Harşit onlardan biridir.” Dedi.

15 Temmuz FETÖ darbe gecesi Gümüşhane’de olduğunu belirten Pektaş: “Gümüşhaneli hemşerilerimizin o gece FETÖ örgütüne karşı verdikleri kahramanca tepki ve demokrasiye sahip çıkma azim ve kararlılıkları Gümüşhane’nin her şeyi hak ettiğini göstermiştir. Gümüşhane bu güzel yatırımları hak ediyor” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZONDA KÖYLERDE AĞIRLIKLI İŞLER BUNLAR OLACAK

Köylerimizde çok güzel hizmetler olduğunu ifade eden Milletvekili Pektaş; Vali Okay Memiş’le görüştüklerini belirterek önümüzdeki dönemde köylerimizde daha çok içme suyu yapım ve yenileme çalışmalarıyla, çevre açısından Fosseptik uygulamasına ve köy konakları yapımına ağırlık verileceğini ifade etti. Milletvekili Pektaş; yapılan çalışmalar dolayısıyla Vali Okay Memiş’e de özel teşekkür etti.

MİLLETVEKİL OSMAN AKGÜL: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BAZILARINI RAHATSIZ EDİYOR

Basın toplantısında son konuşmayı Milletvekili Hacı Osman Akgül yaptı.

Yatırım konularını Cihan Pektaş Bey’in ifade ettiğini belirten Akgül, hizmetlerin en iyisini yapma gayreti içinde olduklarını belirtti. Gümüşhane’de; milletvekillerinin, teşkilatların, belediyelerin birlik beraberlik içince olduğunu belirten Milletvekili Akgül: “Bu birlik beraberliğimiz bazılarını rahatsız ediyor” dedi.

“Bizi eleştirin ama aramıza fesat sokmayın” diyen Milletvekili Akgül şehrin planlanmasının çok önemli olduğunu belirterek okul binalarının yenilenmesi lazım, şehrin kendi kimliğine uygun bir planlama yapılması gerek. Bütün bunları “Ortak akılla”, danışarak, görüşerek, istişare ile yapacağız. Bu kentin geleceği çok parlak olacak.  Kentte kardeşliği pekiştireceğiz. Diğer partilerin fikirleri de bizim için önemli. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.

Tekke köyünde yapılan hizmetleri de anlatan Milletvekili Akgül, bundan sonra da güzel hizmetler vermeye devam edeceklerini bu konuda tekke köyü muhtarı ile istişare halinde olduklarını ifade etti.

TREN YOLU PROJESİ

Yaptıkları çalışmaları son olarak hızlı tren projesi ile taçlandıracaklarını anlatan Milletvekili Akgül; “İnşallah Hızlı Tren projesi 2023’e tamamlanmış ve ihalesi yapılmış olacak” dedi.

Milletvekili Osman Akgül de konuşmasının sonunda Gümüşhane ilinde yapılan çalışmalar için Vali Okay Memiş’e de ayrıca teşekkür etti.

SORU VE CEVAPLAR

Milletvekili Cihan Pektaş; bir soru üzerine Torul Demirkapı  köyü ile Kürtün Demirciler köyü arasındaki 5 km lik yolun genişletilmesi ve düzeltilmesi için yardımcı olacağını belirtti

Milletvekili Osman Akgül, bir soru üzerine Halk Eğitim Merkezi binasının yapımı için Gümüşhane Belediyesine ait Karşıyaka mahallesindeki itfaiye ve araçlar amirliği arsanın kullanılacağını belirtti. Aynı şekilde Tarım İl Müdürlüğü yeni binasının da eski mezbahane arsasına yapılacağı, Tarım İl Müdürlüğü’nün olduğu yerin de park yapılacağını açıkladı.

Yeni Hastane ile ilgili bir soru üzerine Milletvekili Pektaş; ilgili yerde  inceleme ve raporlama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, rapor sonucuna göre ne yapılacağına karar verileceğini, gerekirse yapılacak çalışmalarla ilgili konunun Başbakan’a dahi bilgi sunabileceklerini anlattı.

AK PARTİ DÖNEMİ GÜMÜŞHANE YATIRIMLARI

 

 

image_print

HABERLER